Sammandraget i Norrköping inleddes med att KFUM tog en väntad seger, 8–4, mot Safir.

– Det var den matchen vi ville vinna. Men det blev mer spännande än vad siffrorna visar. Flera matcher var oerhört jämna och kunde ha slutat hur som helst, säger Talis Olausson i KFUM.

Överraskningen kom i den andra matchen mot Kristinehamn som inlett seriespelet med fem raka vinster. Det slutade 7–7 efter att inte mindre än åtta matcher gått till skiljeset.

– Det blev ett drama, säger Talis Olausson som spelade matcher där han hade matchbollar såväl med sig somt mot sig.

– Jag hade sex matchbollar med mig i singeln, men förlorade. Samtidigt spelade jag och Arvid Karlsson en dubbel där vi också var så nära att vinna, säger Talis Olausson om en matchdag där spelarna slets mellan hopp och förtvivlan.

Med lite flax hade KFUM kunnat avgöra tidigt. Nu ledde i stället Kristinehamn med 7–6 inför den sista matchen. Där möttes Mattias Skoog och KFUM:s Arvid Karlsson, i den åttonde matchen som gick till skiljeset.

– Där låg Arvid under i sista men lyckades vända och vinna med 11–8 så att vi fick med oss en poäng med oss. Så på sätt och vis jämnade tur och otur ut sig där, säger Talis Olausson.

I KFUM gjorde Pontus Frithiof matchdebut och bidrog med ett par singelsegrar till vinsten mot Safir och vann även två singlar och en dubbel i mötet med Kristinehamn.