När Tolvenregattan avgjordes i Hofors i helgen var det inte enbart pallplatser som stod på spel. Tävlingen var även sista chansen för kanotisterna att visa upp sig för landslagsledningen.

Nyköpings KK har hållit sig väl framme hela året och det var kanske inte så konstigt att de fick hela sex talanger med till U23- och junior-EM.

Anton Andersson och Dennis Kernen, som för ett par helger sedan även gjorde debut i seniorlandslaget under en världscupstävling, kan se fram emot ett U23-EM i Racice, Tjeckien, den 11–14 juli.

Juniorerna Rebecka Gustafsson Lönnroth och Karl Brodén, som vann fyra lopp vardera i helgen, är uttagna också, liksom Erik Andersson och William Berg. De sistnämnda var dock inte på plats i Hofors i helgen eftersom de var sjuka. Även Dennis stannade hemma för sjukdom, men blir uttagen till mästerskapet på gamla meriter.

Både Anton Andersson och Dennis Kernen har haft U23-EM som sitt stora mål för säsongen och har satsat på att toppa formen tills dess. Redan i höstas sattes målet, när Andersson och Kernen placerades i samma elitträningsgrupp i landslaget. De hamnade även i samma K2-besättning.

– Vi kommer verkligen kunna samträna hela vintern. Det är ett stort steg i rätt riktning, mot U23-EM, även om inget är garanterat, berättade Anton Andersson då.

– Det är väldigt bra att vi blivit uttagna tillsammans. Vi kommer kunna träna ihop hela vintern, sa även Dennis Kernen.

Nu har de alltså erbjudits det eftertraktade uppdraget i landslagsdräkten.