Katrineholmsbor dömer ungdomsturnering

Ian Cederborg blev utvald att bli domaransvarig för en turnering för några av Sveriges bästa akademilag. Han och fyra andra domare från Katrineholm kommer se till att reglerna följs i den kommande helgen.

Juan Mohamed, Ian Cederborg och Walid Farah är tre av fem Katrineholmare som ska döma turneringen.

Juan Mohamed, Ian Cederborg och Walid Farah är tre av fem Katrineholmare som ska döma turneringen.

Foto: Viktor Runsten

Fotboll2019-10-17 08:00

Turneringen Fotboll 24 Invitational spelas inomhus från fredag till söndag i värmländska Kristinehamn där 16 lag för 13-åriga pojkar så som Hammarby, Vasalund och Triangeln från Eskilstuna kommer göra upp.

Ian Cederborg blev tillfrågad av en av personerna bakom arrangemanget, som han tidigare dömt Gothia och Dalecarlia Cup med, om Ian kunde tänka sig vara domaransvarig för turneringen. Han fick även ta med sig fyra andra domare från Katrineholm.

– Det är en väldig förmån att vi får det förtroendet, det känns väldigt kul, säger Ian Cederborg.

Det är Juan Mohamed, Walid Farah, Mohammed Ali Cali, och Abdulahi Ali som kommer göra Ian sällskap till Kristinehamn. Ian har dömt tillsammans med Juan tidigare och resten är steg-1 domare, domare som man gärna vill satsa på.

– Problemet tidigare har varit att de dömt i ett år och sedan slutat. Då tänkte jag att om man lockar med en sådan här grej så kan det vara ett sätt för dem att fortsätta även nästa år.

Totalt kommer 48 stycken 35-minutersmatcher spelas under helgen där det kommer vara huvuddomare och linjemän vid varje match. Även om Ian ser fram emot att döma skickliga lag så är Katrineholmsdomarna de enda domarna som kommer döma, därmed blir det väldigt många matcher på endast fem domare, vilket kan vara riskabelt.

– Samtidigt så vet jag att de här killarna är seriösa och de vill verkligen det här. Jag är inte så orolig på den biten, det kommer vi lösa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!