Han är ännu bara 13 år men börjar få stor internationell rutin, Katrineholmsgrabben Anthnony Vu.

Det är två år sedan han vann mot Europaeliten, och förlorade mot klubbkompisen Elias Ekman, i finalen. Förra året var Anthony i Portugal  Där vann han sin pool innan han stötte en skicklig  engelsman i semifinalen. Den engelska killen vann sedan hela turneringen – medan Anthony fick bronset.

I år tävlade 13-åringen från Karate Dojo i Venedig där tävlingen i Karate 1 Youth league avgjordes med cirka 3200 deltagare från inte mindre än 65 nationer.

Anthony tävlade i klassen U14, i disciplinen kata. Även där var konkurrensen knivskarp med 108 deltagare från 36 nationer. I den inledande poolen ställdes Anthony från tävlande från hemmanationen Italien, två japaner och den fjolårssegrande kroaten.

Men det gick bra för Anthony som efter fem timmars tävlande fick gå matcherna om medaljerna. Det blev spännande, mycket spännande. Efter en liten balansmiss tappade dock Anthony 0,2 poäng – som gjorde att han missade finalmatchen.

I kampen om bronset visade dock Katrineholmsgrabben kvalité, gick hela vägen och fick 25,6 poäng – den högsta poängen av alla tävlande i gruppen och som förstås gav ett välförtjänt brons.

Ett snyggt slut för Anthony i 13-årsklassen. Om bara två månader väntar en ny internationell tävling. Då handlar det om Ishöj karate cup i Danmark där Anthony, och även klubbkompisen Elias Ekman, är uttagna att representera det mellersta karateförbundet som cadet där deltagarna är 14–15 år.