Skövde, IFK Ystad och Lugi.

Tre raka bortamatcher som betydde tre förluster för Guif som just nu parkerar utanför slutspelsplatserna.

Lagkaptenen Mathias Tholin var med mot Skövde.

Däremot har en inflammation i ena hälen gjort att han missat de två senaste matcherna.

– Skövdematchen var riktigt dålig från vår sida. Mot Ystad var det lite bättre men försvarsspelet var för svagt i den matchen. Senast mot Lugi tycker jag det var riktigt bra emellanåt. Dessutom var ju Lucau (Herdeiro) ruskigt duktig i målet, säger Tholin.

Att Guif bara vunnit två av sju matcher hittills är ändå inget som oroar allt för mycket.

– Jag tycker det sett bra ut i perioder och man får tänka på att vi haft fem bortamatcher under den här perioden. Jag räknar med att det vänder för oss mot Karlskrona, säger kapten Tholin.

I fredagens hemmamatch räknar han med comeback.

– Det känns allt bättre i hälen. Jag har fått kortison mot inflammationen och efter fredagens match är det uppehåll i tolv dagar och efter det bör skadan vara helt läkt.

I de senaste förlustmatcherna har Guif hamnat i underlägen tidigt.

Laget har tvingats jaga vilket gjort att det blivit stressigt.

– Förhoppningsvis tar vi tag i taktpinnen direkt nu. Hela vårt spel blir så klart mycket tryggare om man rycker till sig en ledning i stället för att hela tiden slita i underläge, säger Tholin.

I och med att lagkaptenen återkommer har Guif alla spelare tillgängliga i fredagens match som går i Rosa bandets tecken.

– Vi har tränat bra och kollat en del på video efter matchen mot Lugi. Då gjorde vi en hel del bra saker, men det finns detaljer som går att göra ännu bättre och det hoppas jag vi lyckas med framöver, säger tränaren Janne Ekman.

Mittsexan Simon Sonesten fick direkt rött kort senast.

Han är dock med mot Karlskrona.

– Det blev ingen domarrapport kring den utvisningen och därmed är Simon inte avstängd någon ytterligare match, säger Guiftränaren.

Matchen mellan Guif och Karlskrona börjar klockan 19.00. Som vanligt kan du förstås följa den på ekuriren.se.