Under den gångna veckan har det varit höstlov på många ställen. Det gjorde det möjligt för KAIK:s pojklag födda 2005 och 2006 kunde åka iväg på ett träningsläger till Spanien. Ledare Matti Virkkunen tyckte att det blev ett lysande avslut på säsongen.

– Vi tränade fem pass, inte så hårt, utan mycket fokus på att vi skulle umgås och ha en skön avslutning på säsongen och ha roligt, säger Matti.

Ledarna lade även mycket tid på att jobba med värdegrund och teman under resan, så som sexuella trakasserier och mobbning.

Artikelbild

| Ledare Matti Virkkunen var nöjd över träningsplanen och vädret.

– Så fotboll och lite allvar, samtidigt som vi badade i pool och hav och gick och shoppade och såg oss omkring lite.

Laget åkte ner under förra söndagen och hade planer på att besöka FC Barcelonas arena Camp Nou för ett studiebesök. Men oroligheter i staden, som bland annat gjorde att El Clasico sköts upp från förra lördagen, gjorde att truppen höll sig vid kusten i Llorent de Mar.

Nästa år kommer laget gå från niomanna-plan till elvamanna.

– Så för vissa var det en avslutning för sin fotbollstid och för vissa var det som en kick-off inför fortsättningen. Lite därför vi åkte på läger, så man får något gemensamt att bära med sig framöver.

Matti har varit ledare för det här laget i tio år och tycker det är kul att ha varit med den här gruppen så pass lång tid.

– Om man struntar i resultat, att se dem bli större och kunna hantera alla ytor och lära sig spela fotboll är kul, samtidigt som dem utvecklas som människor.