Nej, knappast.

Men det var exakt vad som skedde när två lokala entreprenörer och idrottsmänniskor, Magnus Pettersson och Daniel Tillnell, ska bygga en padelplan i Katrineholm.

Dahlström bjöd in till presskonferensen, där partikollegan Anneli Hedberg i sin roll som service- och tekniknämndens ordförande hälsade välkommen och en kommunikatör var med för att skriva och fota för kommunens hemsida.

Okej, det är positivt att kommunen är intresserad av att nya sporter ska etablera sig i Katrineholm, det står till och med inskrivet i det idrottspolitiska programmet. Pengar finns också budgeterade, inte bara för en padelplan utan för klättervägg och parkour.

Men i just det här fallet är politikernas enda insats att förmedla en kontakt mellan entreprenörerna och Kiab som har lokalerna. En kontakt som togs för två år sedan.

Det är ju en sak om det är en nyetablering som skapar massor av nya jobb. Här handlar det om att kommunen via sitt bolag Kiab ska hyra några hundra kvadratmeter för en ideell verksamhet. Men det skapar inget nytt jobb.

Man har inte ens hunnit söka bygglov för padelbanan i de gamla industrilokalerna. Tidigast om ett par månader kan bygget vara klart och de första slagen slås.

Ändå var det så bråttom att få ut budskapet – och dessutom göra politik – av det. Kan det bero på att det är val på söndag och S-politikerna vill plocka billiga poäng på två privatpersoners drivkraft?

För det enda intressanta för väljarna är att kommunen nu sparar de budgeterade pengarna när Magnus Pettersson och Daniel Tillnell ser till att padel-banan blir verklighet.