På de åtta första matcherna inkasserade Julita sju raka förluster och det såg ut som om ingenting kunde hindra laget från att rasa ur trean och hamna i division 4. Men något började hända de sista matcherna under vårsäsongen och helt plötsligt vann laget två raka matcher mot lag som låg på övre halvan.

Vad var det som hände, Stefan Persson Ekholm?

– Det som hände var väl att vi bara hade åtta spelare när vi drog i gång i våras och det skulle ju aldrig kunna gå. Då tog tjejerna tag i det hela och började ringa runt och helt plötsligt så kom det tolv nya tjejer. Det var fantastiskt bra jobbat.

Artikelbild

Men det blev inget självspelande piano för det. Under de första vårmånaderna fick tränarduon Stefan Persson Ekholm och Hasse Halonen ägna en hel del tid åt att få ihop lagdelarna och få folk inspelade på rätt platser i laget. Då var det kanske inte så konstigt att förlusterna kom en efter en i början.

– Men sedan började det helt plötsligt bli bättre och bättre och nu vet tjejerna precis hur de ska spela. Nu kan jag bara sitta och njuta av spelet, för nu hittar de varandra på planen och många är så rutinerade att de vet precis vad som ska göras, säger Persson Ekholm.

Till de mer rutinerade i laget hör utan tvekan Ann-Sofie "Fia" Ekholm, Stefans fru, som i år gör sin 30:e A-lagssäsong 49 år gammal. Hon har sedan några år nöjet att spela ihop med bägge sina döttrar, Amanda, 24, och Viktoria, 21. Med siffrorna 4–5–6 på ryggen spelar de ofta ihop i försvarslinjen, mor och döttrar.

– Det är jättekul att vi kan spela ihop alla tre och än så länge hänger jag väl med skapligt. Men den dagen jag känner att jag inte hänger med längre, då lägger jag av och spela matcher. träna däremot det tänker jag fortsätta med, säger den vältränade 49-åringen.

Artikelbild

En riktig familjebild när Stefan Persson Ekholm hissas av 21-åriga Viktoria, frun Fia, 49 år, och 24-åriga Amanda som hade lite problem att balansera på sin tränare.

Går man in och tittar på Julitas spelartrupp på nätet så kan man räkna till inte mindre än 33 namn och det måste vara någon form av rekord, från det att man började med måtta spelare i vintras.

– De siffrorna ljuger nog lite, jag tror att vi är 21 spelare. För några av dem har blivit gravida och några har fött barn, så det finns några namn som inte är aktuella för spel, bland annat Moa Wahlgren som är gravid. Men samtidigt så har vi fått ett fint nyförvärv i Linnéa Rautiainen som har hållit upp i flera år, hon är ju en supertalang, berömmer Stefan Persson Ekholm.