Segern var också Kalmars 300:e i allsvenskan.

Vad kul att fira 300:e segern i Norrland, säger Elm.

Det var knäpptyst på NP3 arena i Sundsvall de första tio minuterna. Detta som en protest av Gif Sundsvalls supportrar mot polisens beslut att förbjuda stora flaggor på läktarna.

Kalmar FF hade ett starkt övertag i inledningen av matchen. 1–0 kom också i den tolfte minuten då Romario Pereira Sipiao sköt och bollen ändrade riktning när den tog på Sundsvalls före detta Kalmar-spelare Tobias Eriksson.

Kalmars andra mål kom tolv minuter senare då Rasmus Elms vänsterhörna nådde Mahmoud Eid som på halvvolley fick bollen i mål.

Det var bara att kriga in den, säger Eid till C More.

Hemmalaget tog över mer av spelet i slutet av halvleken och fick också en reducering i den 34:e minuten. David Batanero Puigbó slog en crossboll perfekt på fötterna på den framrusande Peter Wilson som kunde slå in 1–2.

Det var bara att ta emot bollen och avsluta. Ett viktigt mål med tanke på den tuffa starten, säger Wilson till C More i halvtid.

Kalmar FF inledde andra halvlek som den första i högt tempo och med ett par avslut tidigt i andra halvlek. Sundsvall utjämnade i spelet men lyckades inte få till några riktigt heta målchanser.

Det var en dag då vi hade det jobbigt. Vi lyckades inte skapa så mycket som vi vill. Det är klart att vi är besvikna, säger Sundsvallstränaren Joel Cedergren till C More.