I helgen drar tävlingssäsongen i gång för Backa KK, men tränat har ungdomarna gjort sedan första halvan av juli. Bilden är från prova på-träningen där Ellen Persson lärde barnen att ta de första konståkningsskären. Foto: Irina Wigren

Isshow, jubileum och tävlingar väntar för Backa KK

Konståkning

Backa konståkningsklubb har kunnat träna på is sedan början av juli. Men det är nu den kanske häftigaste säsongen för klubben inleds på allvar.

— Det är sjukt kul, säger Irina Wigren.

Det var hon som för tio år sedan drog i gång konståkningen i Katrineholm. Först som en sektion i KAIK och sedan några år i fristående Backa KK.

— Tiden går fort när man har roligt.

Redan i dag drar tävlingssäsongen i gång.

— Vi har 21 tävlingsåkare som alla tränas av Tatjana Petrova. I år har vi dessutom tre killar som tävlingsdebut.

— 13 av tävlingsåkarna följer med till Uppsala. Det har aldrig hänt tidigare att vi varit så många på en tävling.

På söndagen startar nybörjarträningen och i nästa vecka väntar ett test för tävlingsåkarnas klassindelning innan man åker till Hallsberg för nästa tävling.

Klubben ska också arrangera två egna tävlingar i ishallen, båda mot slutet av säsongen och det är Backaskäret och Minihoppet som återkommer.

Däremellan väntar säsongens höjdpunkt – isshowen i månadsskiftet november-december. I år blir det ett extra festligt program eftersom det sammanfaller med klubbens tioårsjubileum.

En av klubbens tidigare tävlingsåkare, Emma Magnell som nu tvingats till ett uppehåll på grund av skada har en av huvudrollerna i showen.

— Hon ägnade en del av sommaren åt att skriva en saga som vi nu ska översätta till is, berättar Irina Wigren.

Som vanligt blir det två föreställningar, den första för förskolebarn och skolelever och några dagar senare för föräldrar och övrig allmänhet.

— Det är ett tillfälle att få visa upp vår verksamhet, säger Irina Wigren.

Men också ett effektivt skyltfönster för att locka nya ungdomar. I höst har ett tiotal nybörjare anmält sig, men det brukar öka efter att alla har kommit och tittat på isshowen.

— Vi har haft, och har, en enorm utveckling och sneglar nu åt att också elitcertifiera klubben, säger Irina Wigren.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKonståkning
Relaterat

Mest delat denna vecka