Isabella Bergström blev uttagen till landslaget efter träningsdagen i karate i Duveholmshallen. Foto:

Isabella uttagen till landslagsläger

Karate

14-åriga Katrineholmstjejen Isabella Bergström har tränat karate i två år. Efter träningsdagen i Duveholmshallen blev hon uttagen till landslagsläger.

– Det är första gången någonsin som jag blivit uttagen till något, strålar hon.

Isabella Bergström var ensam från Katrineholm att få glädjebeskedet, när det gäller disciplinen kumite. Men sex ungdomar blev också uttagna i kata, Tuwa Axeline Pettersson, Daniel Gustavsson, Kevin Bjerke och Philip Pham från Wado samt Elias Ekman och Anthony Vu från Karate Dojo.

– Skillnaden mellan disciplinerna är att i kata är man ensam och utför ett program enligt ett förutbestämt mönster. I kumite möts två personer som med slag och sparkar under kontrollerade former ska fälla motståndaren för att få poäng, säger Isabella Bergström.

Därmed fick hon också med de flesta ledorden för träningsdagen i Katrineholm, dit 32 deltagare från mellan-Sverige kom. De var koordination, styrka, smidighet, kontroll och fokus. Men lika viktiga var gemenskap, respekt och etikett.

– Jag tränar lite kata, men tävlar bara i kumite. Träningen stärker mitt självförtroende och jag känner mig säkrare när jag vet att jag kan försvara mig, säger Isabella Bergström.

Från riksidrottsgymnasiet kom bland annat Roger Eliasson och Conny Helgesson Ferm som tillsammans med Wados David Pham höll i träningen.

– Det blev en lika rolig som lärorik dag. Det var kul att så många kom och delade med sig av sina erfarenheter, säger David Pham.

Landslagslägret i Göteborg är den 3 juni, dagen efter en internationell stortävling just i Göteborg.

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKarate