Tuffa FBC-smällar – back lämnade i ambulans

I matchens andra period ändrades matchen helt för FBC Katrineholm. Kort efter att Nykvarn tagit ledningen åkte Stina Karlsson på en rejäl smäll på sitt ena knä. Så pass illa att hon lämnade matchen i ambulans. "Hon bara låg kvar där och skrek", säger tränare Kent Olsson.

Sandra Strömberg och FBC kom nära på slutet, men kunde inte fullända sin comeback.

Sandra Strömberg och FBC kom nära på slutet, men kunde inte fullända sin comeback.

Foto: Anders Göransson

Innebandy2019-10-05 17:38

Efter en mållös förstaperiod blev den andra perioden klart mer händelserik. Hemmalaget Nykvarn gjorde matchens första mål efter ungefär åtta minuter in i perioden. Kort därefter kom smällen på backen Stina Karlsson.

– De sprang ihop i sargen och föll ner, det var svårt att se om den andra spelaren landade på hennes knä eller någonting. Jag vet inte hur det var, jag såg inte, hon bara låg kvar där och skrek. Det var jobbigt för alla, alla blir lite skärrade, säger Kent Olsson.

Karlsson blev utvisad i den situationen därefter kunde Nykvarn sticka iväg med matchen och ledde med 4–0 till den avslutande tredjedelen.

– Det blir jobbigt när någon skadar sig så allvarligt och har så ont, det blir jobbigt mentalt. Det tar kanske fem-tio minuter innan man är inne i det igen och då hann de göra några mål. Det sög lite, men det är så det är. Det är en viktig spelare för oss också.

FBC gjorde dock två snabba mål mot slutet av matchen, genom Amanda Berglund och Evelina Janicke. Berglund kunde reducera en gång till med 18 sekunder kvar, men närmre än så kom man inte och förlorade med 4–3.

Det här var ingen match Kent Olsson förväntat sig att FBC ska vinna, så att laget inlett med två förluster är inte så oroande för honom.

– Det är väl premiären hemma mot Svärtinge där vi kände att det var lite klumpigt, inte den här. Nu har vi två hemmamatcher och då ska vi vända på det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!