KIB vände och vann mot tabelljumbon

KIB vände och vann mot jumbon, 10-5, efter stark slutforcering.

August Härnström gav KIB ledningen med 3-2 i inledningen av andra perioden mot Onyx.

Innebandy2019-12-04 21:03

Senast ledde KIB med 5–0 mot Visby men förlorade. Därför hade KIB-ledningen rört om i kedjorna inför mötet med tabelljumbon Onyx hemma i Duveholmshallen. Det gav ingen effekt, till en början med 0–2-underläge halvvägs in i första perioden.

Då såg firma Jesper Kangosjärvi–Isak Hård till att det i alla fall var kvitterat efter första 20 minuter, med Jesper som målskytt båda gångerna, framspelad av Isak.

Andra perioden blev desto bättre från hemmalagets sida med mera fokus och en effektivitet som gav en tremålsledning inför sista 20 minuterna. Men, precis som senast, var det definitivt inte avgjort.

KIB tappade igen, Onyx reducerade på straff och efter två mål på 20 sekunder var det hastigt, men mindre lustigt, kvitterat till 5–5. KIB var i gungning, men den här gången vek inte laget ned sig. Repliken var snabb och KIB var tillbaka i ledning en halvminut senare, som också blev 7–5 innan Isak Hård och Martin Kristensson punkterade med var sitt mål. August Härnström fastställde sedan slutresultatet till 10–5 efter en stark forcering av KIB med tre mål på drygt två minuter.

– Man uppför aldrig att förvånas över hur svajigt det kan vara, och hur bra det ändå kan bli, säger KIB-tränaren Jimmie Blomqvist Rosenberg.

– Vi söker fortfarande lite för svåra lägen, men Onyx är ett bra lag, deras tabelläge ljuger en del, säger KIB-tränaren.

KIB-målen gjordes av Jesper Kangosjärvi 2, August Härnström 2, Jacob Milde, Niklas Davidsson, Anton Jonsson, Hampus Andersson, Isak Hård och Martin Kristensson.