KIB tog tredje raka segern – i heta derbyt

När Flen kommer på besök är det i princip alltid fullsatt. Det var det även på onsdagskvällen. Då tog KIB vara på hemmastödet och vann klart med 9–4.

Isak Hård stod för två väldigt läckra mål i derbyvinsten.

Innebandy2019-10-30 22:18

Det var ett pressat Flen som åkte till Duveholmshallen för derbyt, tre förluster på dem tre inledande seriematcherna. Precis som KIB hade de bra stöd i ryggen, ungefär 600 personer fyllde upp hallen för en underhållande match.

Det var hemmalaget som skaffade övertag från början, innan två minuter spelats pricksköt David Eriksson in 1–0-målet. Rasmus Kangosjärvi fyllde på innan Flen reducerade genom Philip Woelms, därefter fick Fredric Lindqvist in 3–1 före periodens slut.

Men i den andra perioden hittade Flen rätt i sitt spel och reducerade först genom Olle Åström och Tim Windahl kvitterade sedan med lite mer än halva perioden spelad. Då klev nyckelspelarna fram för KIB, först Isak Hård sedan kapten August Härnström som såg till att hemmalaget ledde med 5–3 inför den tredje perioden.

Flen fick in ett tidigt mål i tredje från spelande tränaren Tobias Lindström, men sedan gjorde KIB vinstrycket. Niklas Davidsson nätade i powerplay, Härnström hittade krysset, Isak Hård gjorde matchens snyggaste när han drämmde upp en backhand i krysset från distans innan Rasmus Kangosjärvi satte det sista i öppen kasse.

– Första perioden var det lite ställningskrig, i andraperioden är de lite bättre och i tredje perioden tycker jag att vi är mycket bättre, sammanfattar KIB-tränaren Jimmie Blomqvist-Rosenberg.

Han tycker att det blev en rättvis seger i en riktig derbymatch med fullsatt läktare, något Jimmie lever för.

– Det här är det bästa som finns. Det fattade ju spelarna till slut, det var lite segt i början, kanske nervöst, men i tredje var det riktigt bra.

Det här var KIB:s tredje raka vinst i division 2.

– Det känns jätteskönt, det är fortfarande surt att vi förlorade mot Trosa borta. Men man får vara nöjd, tre segrar, de här tre ska vi också ha. Vi ska egentligen stå på fyra segrar. Det är nu de tuffa matcherna kommer; Nykvarn, Telge, FBC Nyköping. Så det är skönt att ha, vi ska vara topp fyra och då behöver vi vinna dem här.

August Härnström låg som vanligt bakom väldigt mycket av det offensiva spelet, fem poäng under kvällen.