Förstafemman bakom FBC:s storseger

Stabila backar och effektiva forwards blev FBC:s segerrecept i hemmamötet med IBK Linköping U.

Ellen Pettersson blev tremålsskytt när FBC vann stort mot tabelltvåan Linköping U.

Innebandy2019-11-29 09:40

En snabb titt i tabellen och det var ett toppmöte i damernas division 1, tabelltrean FBC:s möte med tabelltvåan.

På planen såg det annorlunda ut.

– Den här matchen påminde inledningsvis mycket om vår förra match, när vi förlorade en målsnål mot mot tabellfyran Linköping U, säger FBC-tränaren Kent Olsson.

FBC mötte två lag som backade hem. Skillnaden mellan 1–2-förlusten och storsegern med 12–4 nu?

– Den här gången lyckades vi tidigt få hål på moståndaren. Det var resultatet av stabilt backspel och en förstakedja som levererade, både mål och poäng, säger Kent Olsson.

4–1 efter första perioden växte till 6–1 mitt i den andra. Då slappnade FBC av, Linköping utnyttjade läget och reducerade, men kom aldrig närmare än 6–4.

– Vi tog ett snack i paus, skärpte oss i sista perioden då vi körde över Linköping och gjorde 6–0 sista 20 minuterna, säger Kent Olsson.

Han vill framför allt framhålla trion Ellen Pettersson, Sandra Strömberg och Amanda Berglund som tillsammans svarade för sju mål och tolv poäng. I försvaret var det framför allt trion Tilde Schedin, Alwa Andersson och Hanna Weflö som stack ut.

Målen gjordes av Ellen Pettersson 3, Sandra Strömberg 2, Amanda Berglund 2,Isabella Nyström 2, Tilde Schedin, Sandra Eriksson och Moa Pettersson.

Bara en match återstår, Svärtinge borta om två veckor, innan juluppehållet för FBC – som trots en skadefylld höst bara är två poäng bakom serieledande Nykvarn U och tabelltvåan IBF Linköping U.