Timmen före nedsläpp mellan Tampa Bay och Buffalo i Globen kom Gary Bettman med beskedet att Sverige blir utan NHL-matcher nästa säsong, 2020–2021.

I stället ska ligans traditionsenliga matcher på europeisk mark arrangeras i Prag med mötet Boston–Nashville i början av säsongen. I Helsingfors kommer Colorado att möta Columbus. Det ska även spelas uppvisningsmatcher i Tyskland och i Schweiz.

Gary Bettman säger att han är "ganska säker" att NHL återvänder till Sverige säsongen därpå, 2021–2022. Men om det är Stockholm som gäller är oklart.

Artikelbild

| Tampa Bays backstjärna Victor Hedman spelar i Globen i Stockholm i kväll. Men nästa säsong kommer inga NHL-matcher att spelas i Sverige.

Kanske kommer det vara i Stockholm, kanske på något av de andra ställena som har uttryckt sitt intresse, säger Bettman.

Förra säsongen stod Göteborg som arrangör när New Jersey och Edmonton tog NHL-cirkusen till Sverige. Staden är intresserad av att arrangera på nytt, liksom Stockholm. Även Malmö är en stad som diskuteras.

Vi har varit där (Malmö) och tittat och de har en fantastisk arena. Just nu är det Stockholm, Göteborg och Malmö som är de tre svenska städerna på vår radar, men vi är öppna för andra också, sade David Proper, vicechef för NHL:s internationella satsning i en TT-intervju tidigare i veckan.

I kväll och i morgon möter Tampa Bay Buffalo i Globen i Stockholm. I början av säsongen möttes Chicago och Philadelphia i Prag.