Foto:

Inga drömprestationer – men ett silver – för systrarna Lennman

JUNIOR-SM I FRIIDROTT
annons

KSK:s Sara och Anna Lennman tävlade i Junior-SM i friidrott under fredagen och lördagen. Trots att det inte gick som planerat

Under mästerskapen i Gävle tävlade systrarna i varsin paradgren, Anna Lennman i längdhopp och Sara Lennman i kulstötning. Anna Lennman nådde inte riktigt sitt mål med längdhoppet på 5.37 centimeter från fredagens försök och lyckades inte ta sig till final.

– Mitt personbästa från säsongen är ju 5.52 så detta gick inte alls som jag tänkt och jag känner mig besviken. Nu blir det nog inte några andra grenar eller tävlingar för mig i år. Dels på grund av att jag behöver träna mer, men mest för att jag jobbar helger och av praktiska skäl inte kan delta, berättar Anna Lennman,

För Sara Lennman gick det inte heller som planerat, men med sig hem fick hon ett silver för sin prestation i kula.

– Allt jag hade planerat, rent tekniskt och styrkemässigt, verkade jag glömma och jag gjorde verkligen allt jag inte skulle göra, men jag är väldigt glad att det räckte till medalj, säger Sara Lennman, som stötte 15.07 under lördagsfinalen.

Hennes tidigare prestation i kula är 15.92, ett personbästa som hon tog under U23-EM i Polen. Nu väntar senior-SM i Helsingborg om två veckor där hon hoppas på att kvala in till finnkampen på Stockholms stadion i början av september.

annons

Mest delat denna vecka