Som vi skrev tidigare i veckan så var båda landslagskillarna med Vingåkersförflutet, David Pettersson och Viktor Lindberg, på plats och körde några pass. Där fanns också landslagsmeriterade Albin Eriksson och Tomas Mroz, nyförvärven från mästarklubben Linköping. Som grädde på moset anlände också en vältränad Andzej Savostenok, en av Litauens allra bästa spelare och med ett förflutet i VVK. För ett par år sedan spelade han en säsong i VVK och visade då upp ett serveregister vi inte har sett maken till, varken förr eller senare.

Det var många spelare att vara nyfikna på och vi fick först en pratstund med Andzej Savostenok och hälsade honom välkommen tillbaka till Vingåker.

– Tack så mycket, det känns jättebra att vara tillbaka i Vingåker. Jag har varit ett par säsonger i Frankrike och trivts sådär, men här känner jag mig välkommen och det är lite som att komma hem, sa han på betydligt bättre engelska än senast.

Är du en bättre spelare nu?

– Jag hoppas att jag är bättre, för den franska ligan är på en högre nivå än den svenska, men vi hade lite problem i laget och med språket och det gjorde att jag inte ville stanna längre, säger han.

Servarna är lika vassa?

– Ja, det hoppas jag, skrattar han.

Vi knallar vidare till Viktor Lindberg som blev utsedd till årets spelare i Sverige och när vi pratar med varandra på tisdagen så står han och bollar med storebrorsan Mattias. Men redan på torsdagen åker han över till finländska Åbo för att börja sitt utländska äventyr i klubben Raison Loimu

Hur känns det?

– Lite sådär, vi har haft en dålig period med landslaget och EM-kvalet där vi bland annat förlorade mot Luxemburg och tappade matchen mot Azerbajdzjan helt onödigt. Vi har väl en minimal chans fortfarande, men då måste vi slå Grekland och de är väldigt bra.

Kanske dags för landslaget att ta ett omtag?

– Ja, jag tror att Johan Isacsson har varit coach i 13 år, det är kanske dags att få in lite nytt blod. Det kan behövas för att landslaget ska få en nytändning, säger Viktor Lindberg förvånansvärt ärligt.

Hur ser du på Finlandsäventyret?

– Det ska bli kul att spela på heltid, men jag ser det också som ett första steg i min proffsresa. Jag hoppas att jag kan göra bra ifrån mig så att jag kan komma till en ännu bättre liga i framtiden. Det är förstås målet.

VVK då?

– Det ligger långt fram i tiden, vet inte ens om jag kommer att flytta tillbaka till Vingåker efter karriären, jag trivdes väldigt bra i Halmstad.