‒Av fyra svenska lag går inte mindre än tre direkt in i huvudturneringen. Det får räcka med att vara projektansvarig för hela evenemanget och det är inte aktuellt med att jag gör come back på planen.

Det är ett år sedan missen i OS-kvalet i Stavanger som ledde fram till beslutet att du gav upp en fantastisk svensk och internationell karriär. Har du inget sug efter att börja spela igen?

‒Efter att jag bestämde mig har jag pluggat ett år och läst in en MDA, management diploma for athletics. Tanken med den utbildningen är att underlätta för tidigare aktiva att få ett jobb. Det har varit ett bra år och jag har mått bra i mina beslut. Jag har faktiskt inte haft något sug efter att börja spela.

Men sporten släpper du inte?

‒– Nej, jag höll i ett träningsläger i Italien tidigare i våras med över 100 deltagare, jag och mitt företag kör vidare med Back to the beach-touren och så det här projektet med Europatouren i Laholm. Det ska bli jättespännande. Som före detta landslagsspelare känns det otroligt roligt att ge svenska lag chansen att spela en sådan här stor och prestigefull turnering på hemmaplan inför svenska fans! Turneringen blir en plats där drömmar både skapas och uppfylls.

När kommer du till Katrineholm nästa gång då?

‒Jag hoppas kunna klämma in Katrineholms-veckan i augusti. Det vore så roligt att komma hem och få inspirera ungdomarna vid planen i Stadsparken.

Hur går det förresten med dina planer på att bygga en beachvolleyhall i stan?

‒Just nu ligger den på is men den är absolut inte bortglömd.