Alva Karlsson gillar att spela basket och numera spelar hon i Norrköping Dolphins F02. Nästan dagligen pendlar hon från hemmet i Katrineholm till skolan och basketträningen i Norrköping.  Foto: Roger Culmsee

Hon är en riktig basketpendlare

Basket 

30 spelare i flickor -02 kämpar om att vara bland de 15 som får delta i Miki Herkel cup. En av dem är Alva Carlsson från Katrineholm.

Hon har tagit sig vidare från två läger tidigare och i maj väntar det sista lägret.

– Det gäller att ta för sig mycket, säger Alva Carlsson som numera går i skolan och spelar basket i Norrköping.

Hon går i årskurs 8 på Djäkne­parkskolan och spelar basket i Dolphins. Det blir långa dagar, med skola på dagarna och basket på kvällarna – och många tågresor.

– Jag stannar kvar efter skolan och tar det lite lugnt och pluggar före träningarna. Jag kommer hem åtta-nio varje kväll förutom måndagar.

Att Alva Carlsson valt att plugga i Norrköping beror på att det finns en basketprofil på skolan. Därför var det naturligt att byta KIF mot Dolphins.

– Jag har utvecklats. Det är konkurrens om platserna och det gör att alla gör sitt bästa.

Norrköpingslaget har gått vidare i riksmästerskapen där de bästa lagen i Sverige spelar.

– Vi är ett av åtta lag som har gått vidare. Det är en omgång kvar och där är det fyra lag som går vidare till slutspelet. Går vi vidare så kommer det att spelas i Norrköping, berättar Alva Carlsson.

I laget är det nio av elva spelare som går i samma klass som den före detta KIF-spelaren. Favoritämnena i skolan är idrott, musik och spanska.

Alva Carlsson spelar som pointguard, det vill säga den som driver upp bollen när laget anfaller.

– Jag ska styra spelet och passa bollen.

Vilka är dina förebilder?

– Tvillingarna Frida och Elin Eldebrink.

Läs mer om dessa ämnen

Basket