Det är trångt om träningstider i sporthallen, det innebär att några aktiviteter har fått flytta sin verksamhet till Hansjöhallen. Vi gjorde ett nedslag en onsdagskväll och kollade in när en sextett, fyra tjejer och två killar, körde en mixedträning. Ser man till tränaren så kändes det hela väldigt professionellt, för där stod ett av VVK:s två utlandsproffs, Alex Jenkins, och ledde träningen.

Därför var det inte så förvånande att hans flickvän, Ellen Erlandsson, var en av de fyra tjejerna. Ensam aktiv kille var Tobias Lindström som såg ut att trivas som fisken i vattnet med sällskapet. Han brukar vara med i arrangörsstaben på VVK:s hemmamatcher, men någon spelare har han aldrig varit.

– Jag spelade lite grann i skolan, just här i Hansjö, men det är skönt att röra på sig, säger han.

Artikelbild

Att de bara är sex stycken den här kvällen är inte ovanligt erkänner de.

– För ett par år sedan när vi körde i sporthallen kunde vi vara två hela lag och avbytare till det. Nu blir vi bara tre på varje sida, men vi har kört match med bara två på varje sida också, säger Fanny Olofsson.

– Som du ser har vi plats för fler här, säger Tobias Lindström. Det här är perfekt om man vill röra på sig om man är lite äldre och även om man är helt nybörjare så är det perfekt och komma hit och köra, fortsätter han.

En övning gick ut på att spela sig fram till nätet och försöka smasha in bollen och träffa en väska på andra sidan. Men så länge KK-teamet var där lyckades ingen med den bedriften.