Historisk padelsäsong i full gång

Den första säsongen av seriespel i padel är i fullt slag. Bakom hela idén är Daniel Tillnell och Magnus Pettersson som öppnade Katrineholms Padel i december 2018. Idag har man 26 lag i seriespel, med fler på ingång.

Kim Sjöholm tar emot en serve i division 1-match där han spelar med Jörgen Karlsson.

Kim Sjöholm tar emot en serve i division 1-match där han spelar med Jörgen Karlsson.

Foto: Viktor Runsten

Padel2019-10-15 12:00

Sedan början av oktober har det spelats seriematcher över fyra divisioner där totalt 26 lag, med två personer i varje lag, är delaktiga. 

– Det blev faktiskt bättre än vad vi trodde, vi fick ihop fyra divisioner direkt. Det var över förväntan, vi hade hoppats på tre divisioner, säger Daniel Tillnell som är arrangör.

För tillfället har man endast herrdivisioner då man inte fick in tillräckligt många anmälningar för dam- eller mixserie. Men det kommer fler möjligheter då man planerar att köra flera säsonger om året.

– Vi kommer köra den här säsongen innan nyår, den är väl avslutad i mitten av november sen blir det lugnt över jul och nyår. Sen drar vi igång säsong två i februari, säger Daniel.

Tanken är att ha tre säsonger under varje kalenderår, men upplägget är inte riktigt färdigt än. Efter varje säsong kommer det ske upp- och nedflyttningar mellan divisionerna, ettan och tvåan flyttas upp medan lagen som kommer sist och näst sist flyttas ner. 

Även om det var lite oklart med hur Daniel och hans kompanjon Magnus Pettersson skulle få till serieindelningen till säsong ett, då man inte hade koll på alla lagen, så tror Daniel att det blev bra.

– Lagen går upp och flyttas ner beroende på hur det går för dem. Så vi tror att det fixar till sig kanske redan till säsong två. Men jag tror vi lyckades rätt bra, det låter så, det är jämna matcher och de verkar ha superroligt.

Till säsong två finns det tankar på att utöka seriespelet till ungefär åtta lag i varje division, eventuellt att lägga till någon division. Men kruxet är att Katrineholms Padel idag bara har en bana. En padelmatch tar en timme och om varje lag spelar en match i veckan, vilket är tanken, tar det upp 14 timmar per vecka. Så det finns lite begränsningar över hur många lag man får plats med, då det även ska finnas utrymme för spel utanför seriespelet.

– Vår förhoppning är att alla lag som vill vara med ska kunna vara med. Sen håller vi på och trollar lite med banor, vi har lite idéer och tankar. Men det är inget spikat så mer törs jag inte säga, men jag kan säga att det är nyheter på gång, säger Daniel.

Daniel och Magnus bildar även lag och tävlar i division 1 under den första säsongen, där ambitionsnivån är hög hos hallens grundare.

– Jag måste nog sticka ut hakan och säga att vi ska försöka kämpa för segern i division 1, det är vår målsättning.

Daniel Tillnell och Magnus Pettersson har fortfarande inte spelat en match i seriespelet, de har skjutits upp varje gång.
Daniel Tillnell och Magnus Pettersson har fortfarande inte spelat en match i seriespelet, de har skjutits upp varje gång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!