Henrik nära comeback efter den tuffa skadan

Det var i november förra året som KVBS-målvakten Henrik Karlsson skadade ljumsken. Skadan har hållit honom borta sedan dess, men han närmar sig spel. Nu i måndags genomförde han sin första fulla träning.

Henrik Karlsson uppskattar att han är tre-fyra veckor bort från att konkurrera om en startplats.

Henrik Karlsson uppskattar att han är tre-fyra veckor bort från att konkurrera om en startplats.

Foto: Tomas Nilsson

Bandy2019-10-18 09:00

– Det börjar ta sig, så att säga. Var med på hela träningen, både matchande och övningar. Men det finns fortfarande saker som inte känns helt hundra, men det är på rätt väg, säger Henrik Karlsson.

Det som inte riktigt är tillbaka än för Henrik är de explosiva rörelserna, som ofta är väldigt viktiga för en målvakt. Seriepremiären i allsvenskan för KVBS är två veckor bort, därefter tror inte Henrik att det är så långt bort att han ska vara helt tillbaka.

– Jag har en bit kvar men om runt tre-fyra veckor ska jag kunna vara hundra, förhoppningsvis. Det är mitt mål i alla fall, utifrån hur kurvan ser ut nu.

Under perioden Henrik varit borta på grund av sin skada har han kämpat på, varit nere på träningarna, men tränat ensam utifrån instruktioner och tips han samlat på sig från flertalet sjukgymnaster.

– Det är klart det är tråkigt. Det är väl inte riktigt därför man är där nere, för att köra själv, kör man lagsport så vill man köra med laget. Nu ser det väl äntligen ut som att det gett utslag, så är man kan komma tillbaka.

I Henriks nästan ett år långa frånvaro har Philip Zander och Pontus Ekström tagit plats mellan stolparna. Han ser fram emot en säsong med kamp om startplatsen.

– Det gör väl också att det kanske tar lite tid att slå sig tillbaka in i laget. De två som kör nu har gjort det jävligt bra under försäsongen, även under förra året. Men det är kul med konkurrens.

Skadan i sig har också satt sina spår i huvudet hos Henrik genom mentala spärrar, något han siktar på att träna bort.

– Det är väl lite så det är just nu, man vågar inte riktigt allting. Det är lite därför jag inte vågat mig på matchspel heller. Nu har jag som sagt börjat testa lite match, men det känns fortfarande i vissa lägen, det sätter sig i huvudet. Det gäller att få bort det helt och hållet, försöka träna tillbaka huvudet. Det sätter sig absolut, för man vill inte dra upp det igen.

Med skadan i åtanke har Henrik just nu alla sina tankar på den här säsongen, att komma tillbaka ordentligt. Vad som händer därefter är svårt att spekulera i.

– Fokus, särskilt nu, är att komma tillbaka och få in matchspel i kroppen. Nu är det snart seriestart så det blir först och främst att konkurrera på träningen och sedan får jag se om jag kan få lite matchspel. Men fokus är framför allt på den här säsongen och se hur det artar sig med allting. Sen får vi se hur det blir allt eftersom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!