"Jag ser fram emot det här nya äventyret. Wolfsburg har alltid varit en stark motståndare att spela mot och som man säger, om du inte kan slå dem – anslut dig till dem", skriver Hedvig Lindahl på sin Instagram.

Hedvig Lindahl har skrivit kontrakt med den tyska storklubben fram till den 30 juni 2020.

"Wolfsburg är en klubb med en bra meritlista. Jag känner mig hedrad över att vara del i ett sådant enastående och otroligt starkt lag. Jag ska göra mitt bästa för att Wolfsburg ska vara fortsatt framgångsrikt och jag hoppas också kunna utvecklas som spelare", säger Lindahl till Wolfsburgs hemsida.

Bundesligalagets sportchef Ralf Kellerman säger att man i 36-åriga Lindahl fått en av de mest erfarna målvakterna i Europa.

"Hedvig har fantastiska kvaliteter och en stor erfarenhet", säger Wolfsburgs tränare Stephan Lerch.

Beskedet om Lindahls flytt till Wolfsburg kommer bara dagar efter nyheten om att den tyska landslagsmålvakten, tillika Wolfsburgsspelaren, Almuth Schult genomgått en operation av en skadad axel. Det är ännu inte klart hur länge den 28-åriga Schult blir borta från spel.

I och med flytten blir Lindahl också lagkompis med landslagskollegan Fridolina Rolfö.

Hedvig Lindahl kommer från Marmorbyn utanför Katrineholm. Där står även hennes staty sedan VM utanför bygdegården.

"Det är platsen som format mig allra mest och jag vill ge tillbaks till den orten. Alla människor i Marmorbyn förtjänar att den här avbilden står där under hela VM. För det var det absolut bästa stället man någonsin kunnat växa upp på", sa en tårögd Hedvig Lindahl till Radiosporten när det offentliggjordes var statyn skulle stå.

Ortsbor samlades för att hylla Lindahl inför VM-matcherna. Så här såg det ut då.