– Jag sprang Örebro halvmaraton första gången 2014 och jag brukar tänka att det är ett jättebra träningspass. Det är enkelt, inte dyrt, lagom långt bort och ett trevligt lopp att inleda säsongen med, berättar Marie Sandberg.

Trots att hon var förkyld förra veckan lyckades hon förbättra sin tid från förra året med sju sekunder – och sprang in som fjärde bästa dam på tiden 1:29:03.

– Första varvet kändes tufft, då räknade jag markeringarna och tänkte att nästa gång jag passerar dessa har jag sprungit si och så många kilometer. Men andra varvet blev lättare och jag är nöjd med resultatet. Så här dags per år brukar jag ha målet att vara under en timme och 30 minuter, säger Sandberg.

Hon ser resultatet som ett bra kvitto på vinterträningen, som i år haft mindre fokus på löpning. Framöver väntar nu flera mindre lopp och klubbtävlingar.

– Jag tycker att det är jättebra att tävla mig i form, jag ger lite extra då. Så jag åker gärna på smålopp istället för att köra hårda kvalitetspass hemma, berättar hon.

Marie Sandberg har siktet inställt på triathlon i Hallstahammar, SM i olympisk distans och SM i sprint i juni. Därefter väntar två halva Ironman.

För Mikael Kjellander innebär Örebro halvmaraton också en förbättring. Med tiden 1:24:45 sprang han in som 37:e, drygt en minut snabbare än den tid han fick förra året.

Henrik Nilsson från Katrineholms SK deltog även han och sprang halvmaran på 1:27:41 och blev därmed 46:e.