– Måndag och tisdag sliter vi med efteranmälningar. Det är mycket, men så klart väldigt roligt att så många vill köra, säger Linn Gustafsson från tävlingskansliet.

Hon skummar igenom anmälningslistan som bara blir längre och hittar förutom motionärer och springsugna barn några speciellt spännande namn att hålla reda på i loppet.

– I herrarnas kvartsmara springer Efrem Brhame som har angett miltiden på runt 30, 31 minuter. Så tillsammans med Eskilstunalöparen Abraham Adhanon, som vann KK-joggen 2015 och som har en miltid på ungefär 31 minuter, kommer han nog att forma en grupp i täten, förutspår hon.

De lokala herrhoppen stavas Patrik Sällstedt och Erik Johansson, med miltider på 34 och 35 minuter. Men hur det ser ut när herrarna går i mål är svårt att säga.

– De flesta elitlöparna anmäler sig en timme före start. Så brukar det vara.

I damernas kvartsmara sticker Elmina Saksi ut. Norrköpingslöparen, som kom sjua i KK-joggen 2017, har hunnit avverka flera lopp i år, varav det sista var Salomon 27 kilometers för ungefär en vecka sedan.

– Mot henne tror jag att Jenny Rack kan stå sig bra, utöver våra lokala förmågor, Marie Sandberg och Sandra Pettersson. De ligger mellan 38 och 42 minuter.

26 grader och moln var väderprognosen dagen innan, så vädret blir kanske inte avgörande.

– Det är alltid viktigt med mycket vätska och att äta rätt innan, men nu när det är lite svalare ska det nog inte spela in så mycket, säger hon.

Utefter önskemål har mellantiden för kvartsmaran ändrats till 10-kilometerssträcket, som är i korsningen mellan Hantverkargatan och Tegnérvägen.

– Det är lättare att hamna i rätt startgrupp i andra lopp om man har en officiell miltid, så det har vi ändrat vilket har varit väldigt uppskattat.

Sen vittnar tävlingssekreteraren om att det stora intresset från barn och unga är unikt.

– Andra arrangörer är förvånade över hur många unga som deltar. Jag tror att det är en kulturell grej, man sprang när man var liten och peppar sina barn att springa också. Jättekul!

Även om fokus lätt blir på elitsatsande löpare, är det många motionärer som springer. En av dem är Stefan Sonevang, vaktmästare vid Sportcentrum.

– Jag sprang en gång förut, för 10 år sedan. Då kom jag runt på 22-23 minuter. Man har hållit i gång med fotboll i alla år, så man har lite grundkondition. Till årets lopp har jag bara varit ute tre-fyra gångar. Jag satsar inte på att vinna utan på att ha en sporre, berättar han, som har som mål att springa 5,1 kilometer på 25 minuter.