Gustav Jansson kan trappa ner från toppen

Väldigt sparsamt med speltid i IFK Norrköping under den senaste säsongen har fått målvakten Gustav Jansson att fundera på nästa steg i karriären. En återkomst till Värmbol är aktuellt.

Gustav Jansson ser den gångna säsongen som en avtrappning från elitfotbollen.

Gustav Jansson ser den gångna säsongen som en avtrappning från elitfotbollen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2019-11-03 16:47

På lördagen avslutades IFK Norrköpings och Gustav Janssons säsong, för deras del med att se Djurgårdens IF fira SM-guld på deras hemmaplan. 

Senast Gustav tog plats mellan stolparna var i en träningsmatch mot Falkenberg i somras. Sin andra säsong i IFK Norrköping beskriver Gustav som ganska anonym.

– Jag var i en liknande roll under förra året, då fick jag ändå komma in i hetluften och sitta på bänken och vara lite mer aktiv än vad jag varit i år. Jag visste väl förutsättningarna på förhand, att det skulle kunna bli så här. Jag ser det väl lite som en avtrappning från elitfotbollen också.

33-åringen står utan kontrakt efter nyår och har inget bestämt ännu, men det finns flera funderingar. Tidigare har han sagt att han vill komma hem och avsluta karriären i Värmbols FC.

– Det vill jag fortfarande. Det är alltid aktuellt, jag har nära kontakt med klubben fortfarande. Men det är väl lite pusselbitar som måste falla på plats för att det ska inträffa också, men det är inget omöjligt scenario, säger Gustav och fortsätter:

– Intentionerna har alltid varit att komma hem, sen under vilka former och när det sker det vet jag inte.

Även om Gustav själv tycker att han är relativt ung för att vara målvakt så finns alternativet att lägga ner spelarkarriären.

– Ska jag varva ner någonstans så är det Värmbol som gäller. Sen vet man aldrig hur man reagerar, om det här är mitt sista år och jag slutar rakt och tvärt, hur man känner när gräset börjar bli grönt på vårkanten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!