Foto:

Gustav Jansson är klar för IFK Norrköping

Fotboll, allsvenskan

För en dryg vecka sedan tränade den före detta Värmbols FC-målvakten Gustav Jansson med IFK Norrköping. Nu har klubben offentliggjort beslutet: Åtvidabergsspelaren värvas till klubben.

Under tisdagen skrev 32-årige Gustav Jansson, som vaktat Åtvidabergs mål både i allsvenskan och superettan på ett korttidskontrakt för IFK Norrköping efter att ha gått klubblös ett par månader.

– När IFK hörde av sig var det egentligen inget snack, det känns jättebra att vara här, det finns inga andra ord för det, säger han till IFK:s hemsida.

– Det var kul, första gången jag tränade på Östgötaporten. Anledningen är att jag är klubblös och inte vill lägga av med fotbollen. Det har jag känt hela tiden sen det blev klart att jag inte fortsätter i ÅFF, sa Gustav till sportredaktionen på Norrköpings tidningar i förra veckan.

Jens Gustafsson, IFK Norrköpings manager sa till klubbens hemsida:

– Gustav är en rutinerad målvakt och en mogen person. Med den här värvningen så säkerställer vi numerären och att vi kan hålla hög kvalité på målvaktssidan.

Gustav Jansson har spelat för Värmbols FC mellan 2004 och 2009, men tillhört Åtvidaberg sedan 2010 och gjorde totalt 28 allsvenska matcher för klubben.

Mer om Gustav Jansson

Position: Målvakt

Född: 24:e februari 1986

Längd/vikt: 195 cm/90 kg

Moderklubb: Katrineholms AIK