Dennis Kernen och Anton Andersson har båda ett förflutet i KK, men tävlar nu för Nyköpings KK och radade upp segrar på måndagen. Foto: Privat. Foto:

Grabbarna tog tre segrar på SM

Kanot
annons

Dennis Kernen tog sitt första JSM-guld på måndagen och den andre katrineholmaren i Nyköpingsdräkten, Anton Andersson, vann dubbelt i sin klass H21, som dock inte har SM-status.

Trots sitt första JSM-guld var inte Dennis Kernen helt nöjd med tiden, 1,48, men han var förstås ändå nöjd med att ha vunnit K1 500 meter med ungefär två sekunders marginal.

— Det är inte nu jag ska vara i toppform utan om knappt två veckor då JVM i Rumänien börjar, därför ligger SM lite tokigt i tiden, sa han.

19-årige Anton Andersson kör i H21 och vann både 500 och 5000 meter och imponerade stort.

— Jag har inte bestämt mig för vilken distans jag ska satsa på, utan jag tränar både sprint och långlopp så får vi se vad jag blir bäst på om några år, sa han.

Katrineholms KK hade också ett gäng yngre ungdomar med och tävlade. Här blev det inga medaljer, men två fjärdeplatser genom Linus Lagmyr i H14 och K4:an med Linus Lagmyr, Janis Persson, Oliver Malmsten och Lukas Schollin Borg.

Individuellt kom Oliver Malmsten sexa i A-finalen i H16, Lukas Schollin Borg kom åtta och Jasmine Einebrandt kom fyra i D14.

Tävlingarna i Jönköping fortsätter hela veckan och under tisdagen är det 200 meter som körs, den här dagen var det 500 meter för hela slanten.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Anton Andersson, kanotDennis Kernen, kanotKanot
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka