GKKG tar höjd inför jättetävling

På söndag kommer Katrineholmscupen hållas i Duveholmshallen. Tidsschemat ser ut att gå från ungefär åtta på morgonen tills åtta på kvällen i vad som verkar bli den största som anordnats.

Intensiv träning några dagar innan söndagens tävling.

Intensiv träning några dagar innan söndagens tävling.

Foto: Viktor Runsten

Gymnastik2019-10-19 08:00

Med drygt två veckor kvar av anmälningstiden var det fullt i Katrineholmscupen då ungefär 50 lag anmält sig. Varje lag består av mellan sex och 20 gymnaster vilket innebär att det kan bli upp mot 1000 deltagare under dagen.

– Vi har haft Katrineholmscupen i flera år och det här är nog den största. Otroligt många lag som har anmält sig, vi har till och med fått säga nej till massor med lag, säger GK Katrineholmsgymnasternas ordförande Lotta Nilsson.

Vad som gjort att det blivit sådan skjuts i deltagare just i år kan inte Lotta riktigt peka ut, men hon tror att det hjälpte att de var ute tidigt att ta in anmälningar och att många föreningar gillar reglerna.

– Vi försöker göra regler så att så många som möjligt kan vara med och tävla, så ingen behöver stå bredvid. Det tror jag också att många gillar.

Gymnasterna kommer tävla i tre olika klasser, som alla är döpta efter något i Katrineholm.

– Det var lite svårt att komma på saker, säger Lotta med ett skratt.

– Men vi har klasserna Trollet efter Gatstubergstrollet, Fjärilen efter Fjärilsparken och Ängeln efter Kulturhuset Ängeln.

Tävlingen arrangeras i år av både GKKG och Katrineholms GF, föreningarna som tidigare i oktober beslutade att de kommer slås ihop och bilda en ny förening den 1 januari 2021. Innan dess tävlar föreningarna separat, den här helgen ställer GKKG upp med sju lag medan KGF har med sig två lag till söndagen.

– Vi bestämde inför en eventuell sammanslagning att vi måste göra några aktiviteter tillsammans så vi får träna på att samarbeta och lära känna varandra lite bättre. Så vi har haft läger tillsammans och nu ska vi köra tävlingen tillsammans, jag tror att det är ett jättebra koncept. Så det känns bra, säger Lotta Nilsson.

Några dagar innan tävlingsstart tror Lotta att det mesta är under kontroll, men hon medger att det finns lite oro kring tidsschemat. Eftersom det är så pass många lag och de inte vet hur många gymnaster varje lag innehåller så blir det svårigheter att planera den långa tävlingsdagen.

– Kör man med sex så kanske det tar två minuter, kör man med 20 gymnaster så tar det fem minuter. Så det är jättesvårt att beräkna tiden, säger Lotta och fortsätter:

– Men sen hoppas jag ju på våra lag, några är med och tävlar för första gången och några har tävlat ganska många gånger och är ganska rutinerade. Men jag hoppas vi kniper några medaljer i alla fall.

"Hejarklacken", eller snarare lagkamraterna, fanns ständigt där med uppmuntrande tillrop.
"Hejarklacken", eller snarare lagkamraterna, fanns ständigt där med uppmuntrande tillrop.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!