Går tillbaka till KVBS – efter hjärtproblemen

Efter spel i Elitserien och ett fjolår då hjärtproblem i stora delar hållit honom borta från spel har Eric Lisell vänt tillbaka till KVBS. Återkomsten i matchtröjan görs redan nu på söndag.

Med bara två veckor kvar till seriestarten förstärker KVBS med Eric Lisell. Han spelade med klubben för drygt tre säsonger sedan.

Med bara två veckor kvar till seriestarten förstärker KVBS med Eric Lisell. Han spelade med klubben för drygt tre säsonger sedan.

Foto: Tobias Danielsson

Bandy2019-10-17 17:00

Eric Lisell gjorde ett ordentligt avtryck under sin förra sejour i KVBS, säsongen 15/16. Då gjorde mittfältaren tio mål och 20 assist på 22 matcher och fick även supporterklubben Red 'n' Blues Hederspris. Sedan dess har han spelat i Elitserien med Motala, men det senaste året har bandyklubban och skridskorna många gånger lagts på hyllan då han besvärats med hjärtproblem.

Nu har Eric dock fått klartecken från läkare att spela bandy och kommer under den närmsta framtiden göra det i Katrineholm, då han blivit utlånad från Motala.

– Jag mår bra nu, men jag måste komma igång igen, känna hur kroppen mår och ta hänsyn till det. Framförallt känns det jäkligt kul att få komma ut på isen igen, säger 26-åringen till KVBS:s hemsida.

Lånet är tills vidare och Motala kan, efter överenskommelse med KVBS, kalla tillbaka Eric Lisell när de känner att dem behöver honom.

– Vi ser det som en bra möjlighet att förstärka vårt lag samtidigt som vi hjälper honom komma igång igen. Vi gör Motala indirekt en tjänst genom att han får en plats att spela, de har inget reservlag eller något sådant. Det känns som en bra lösning för alla parter, säger KVBS:s informationsansvarig Martin Gustafsson.

Samtidigt presenterade klubben att man gjort klart med en annan Motalaspelare, målvakten Hugo Lundqvist på ett utvecklingsavtal. Planen är att Lundqvist ska fungera som täckning vid målvaktsskador och kommer tills dess spela för Motala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!