Efter gymnasiet flyttade hon till Oslo och jobbade som undersköterska. För ett år sedan blev hon klar med sjuksköterskeutbildningen i Eskilstuna, men ville hem till Katrineholm och fick jobb på stroke- och medicinavdelning.

Där handlar vardagen om att rädda liv. Precis tvärt emot vad som sker i favoritpodden.

– Jag lyssnar på Mordpodden som beskriver verkliga mord. Jag gillar styckmord, säger Stina Karlsson.

Artikelbild

Så brutal är hon inte på innebandyplanen. I dag.

– Tidigare spelade jag mer fysiskt och förra året var jag en av Sveriges mest utvisade spelare. Jag hamnade faktiskt på en topplista i Innebandymagazinet.

Nu har hon lärt sig att dra nytta av sin långa erfarenhet och har, hittills, sluppit utvisningsbänken.

– Jag utnyttjar min spelförståelse och låter motståndaren göra misstagen i stället.

Artikelbild

Det var efter några ungdomsår i DFK Värmbol, och faktiskt A-lagsdebut som mittfältare, som Stina Karlsson lämnade fotbollen efter att ha upptäckt innebandyn.

– Båda sporterna är förstås roliga eftersom det är lagsporter och finns en boll med. Laget är viktigt för mig.

Artikelbild

Att innebandyn vann dragkampen var så enkel som att det gick bättre med klubba och liten boll.

– Jag fick tidigt mycket uppmärksamhet och blev uttagen till distriktslaget. Det sporrade förstås.

Artikelbild

Stina Karlsson, med bollen är en av de tongivande spelarna i serieledande FBC Katrineholm. En back med vinnarskalle och spelförståelse.

Hon började i LE96, sammanslagningen av Laggarhults AIK och Ericsberg i innebandyns barndom. Förra säsongen spelade hon med KIB i ettan. Efter en turbulent vår var det ändå ett självklart val att följa tränaren Kent Olsson när han startade FBC Katrineholm, trots att det divisionsmässigt är på en lägre nivå.

– Nu ja, men om tre år spelar vi i allsvenskan, säger Stina Karlsson.

Laget är i alla fall på god väg mot division 1 efter att ha inlett seriespelet med åtta raka vinster, senast blev det 9–3 i seriefinalen mot Onyx, och nu leder FBC med elva poäng.

– Vi har tre bra femmor och träningarna är emellanåt tuffare än matcherna. Det blir lätt så när vi är ett gäng vinnarskallar som ger allt också på träningen. Därför är målet att rinna igenom tvåan obesegrade, säger Stina Karlsson.