– Fotboll är så roligt, man lär sig en massa nya saker men roligast är det att sparka bollen, säger 11-åriga Alva Lennholm som är en av två flickor på fotbollsskolan och som spelar i det äldsta av klubbens tre ungdomslag.

Under tre dagar tar en kvartett ledare med Mathias Fredriksson som ansvarig tillsammans med Patrik Karlsson, Cecilia Skoglund och Josef Johansson han om träningspassen på vart och ett av fyra timmar.

– Det handlar inte bara om boll- och teknikövningar. Vi kör en del teoripass också. Efter lunchen ska vi prata om vad fair play innebär, säger Mathias Fredriksson i samband med KK:s besök.

Många hade dock bråttom att få i sig maten, korv med mos och grönsaker. Gräsmattan och bollarna lockade mer och de var snabbt ute på planen igen.

– Vi arrangerade landslagets fotbollsskola första gången 2013 och körde varje år fram till i fjol då vi inte hade ledare utan tvingades ställa in. Nu är det kul att vi är tillbaka, säger Mathias Fredriksson.

Det tycker barnen också som efter avslutningen får en boll, vattenflaska och ryggsäck med Valla IF:s klubbmärke med sig som minne från fotbollsskolan under den första veckan av skollovet.