VFC-upptakt med glada och trista nyheter

Två spelare har skrivit på för seriekonkurrenter. Men det finns också positiva nyheter i Värmbols FC.

David Strömgren har skrivit på ett nytt kontrakt med Värmbols FC.

David Strömgren har skrivit på ett nytt kontrakt med Värmbols FC.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-11-27 11:11

51 dagar. Så lång ledighet fick spelarna i Värmbols FC, mellan den sista division 2-matchen och onsdagskvällens upptakt inför 2020.

Tidigt blev lagledningen klar. Tobias Sander var först att säga ja som huvudtränare. Daniel Grönvall följde som assisterande och sedan gav Rickard Lönn klartecken som lagledare. 

– Nu är vi också överens med Mathias Gravem om en fortsättning, säger Håkan Andersson i sportgruppen.

Mathias fortsätter som assisterande tränare, kompletterad med en ny roll som player manager där han ska fungera som länk mellan spelarna och sportgruppen.

På spelarsidan har det också skett en del förändringar. Fabian Falk återvänder från KSK och blev första nyförvävrvet. Nu är det också klart att David Strömgren, som var på utflykt till både KSK och Assyriska förra säsongen innan han kom tillbaka på hösten, fortsätter ett år till.

Men VFC gör även några tunga tapp – till seriekonkurrenter. Marcus Karlsson, ytterbacken som fick sitt genombrott under senaste säsongen har skrivit på för Åtvidabergs FF, den tidigare allsvenska klubben som åkte ur ettan i höstas och nästa säsong spelar i samma serie som VFC.

– Jag kom från ÅFF till Värmbol sommaren 2018. Nu gör klubben en omstart och jag har blivit övertalad om att det ska bli bra, säger Marcus som räknar med en flytt i mellandagarna.

Målvakten Jonatan Bergstedt som var utlånad till Trosa/Vagnhärad under hösten och som kvalade sig upp i tvåan har bestämt sig för att stanna i klubben, där även tidigare VFC-spelaren Joel Scherman finns.

Det finns ytterligare några minus i VFC:s spelartrupp från förra säsongen. Alexander Nordström Käll flyttar till Västerås och låneavtalen med bröderna Alain Amani och Ebenezer Baraka Biregey från AFC Eskilstuna gick ut sista oktober.

– Det är klart att jag önskat att vi haft ytterligare några spelare klara inför upptakten, men jag är härdat och lärt mig att ha tålamod, säger Håkan Andersson.

Bland spelarna han hade hoppas på att kunna knyta upp finns Teodor Skarp, fostrad i KAIK men nu i Åtvidaberg där han pluggar på fotbollsgymnasiet.

– Vi har fört samtal men beskedet jag fått är att han stannar i Åtvidaberg, säger Håkan Andersson.

Däremot fanns några tänkbara nyförvärv med på onsdagskvällens upptakt. Bland annat Morgan Asplund, senaste säsongen i Hälleforsnäs.

– Han har tränat med oss sedan serieslutet. Där kanske det kan bli en övergång, säger Håkan Andersson. 

Marcus Karlsson fick sitt genombrott i VFC 2019, nu väljer han att lämna och flyttar hem till moderklubben och seriekonkurrenten Åtvidaberg.
Marcus Karlsson fick sitt genombrott i VFC 2019, nu väljer han att lämna och flyttar hem till moderklubben och seriekonkurrenten Åtvidaberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!