Jonathan och Joel fick bra kvalstart

Trosa/Vagnhärad fick en bra start i kvalet till division 2 – tack vare två före detta Värmbolsspelare.

Värmbolsmålvakten Jonathan Bergstedt är utlånad till Trosa/Vagnhärad - som är 90 minuter från att gå upp i division 2-fotbollen.

Värmbolsmålvakten Jonathan Bergstedt är utlånad till Trosa/Vagnhärad - som är 90 minuter från att gå upp i division 2-fotbollen.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-21 16:53

Aspudden/Tellus tycktes uträknat i division 2-fotbollen –  men lyckades rädda en kvalplats efter en stark avslutning, med bland annat en 2–1-seger mot Värmbol. Men när kvalet inleddes tog det tvärtstopp mot Trosa/Vagnhärad, med förra VFC-spelarna Jonathan Bergstedt i målet och Joel Scherman.

Jonathan är fostrad i Värmbol, spelade en dryg säsong med Rynninge när han pluggade på fotbollsgymnasiet i Örebro. Återvände sedan till VFC innan det blev två säsonger i KSK. I år var han tillbaka i Värmbol men blev under hösten utlånad till Trosa/Vagnhärad – och blev klubbkompis med förra Värmbolsspelaren Joel Scherman.

– Vi spelade några matcher ihop i VFC, men känner varandra framför allt från tiden i Sörmlandslaget, säger 22-åringen.

Han fick sitta på bänken i de tre första matcherna, men var startspelare i de sista seriematcherna som slutade med en andraplats, en poäng bakom seriesegrande IFK Eskilstuna.

Som tvåa fick TVSK kvala och slog ut FBK Karlstad i första omgången efter 1– 1 borta och 4– 2-seger hemma. Nu är TVSK bara 90 minuter från att ta klivet upp i tvåan. Bäst av två matcher gäller mot Aspudden/Tellus och TVSK vann första mötet med 2– 1.

– Jag gjorde ett par stabila räddningar, men med Joel Scherman till höger i en suverän backlinje får jag inte så mycket att göra, säger Jonathan.

Nu räcker minst oavgjort för att TVSK ska gå upp i tvåan. 

– Vi fixar det, lovar Jonathan som blivit ombedd av sportchefen att söka lägenhet i Nyköpingstrakten och stanna över 2020.

– Jag har inte bestämt mig än, vi får se efter kvalet, säger Jonathan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!