Flera lag uppfyller inte elitlicensen

Den allsvenska serien inleds nästa vecka. Under förra veckan gick Svenska Bandyförbundet ut med att sju av 16 lag i serien inte uppfyller elitlicensen.

KVBS är ett av nio lag som uppfyller elitlicensen.

KVBS är ett av nio lag som uppfyller elitlicensen.

Foto: Hilda Djupenström

Bandy2019-10-23 14:00

– För att deltaga i Bandyallsvenskan behövs ingen elitlicens som för spel i Elitserien. Men i ett led i utvecklingen av att bli Elitserielag granskas även lagen i Allsvenskan så att de kan ges möjlighet att ta steget upp i Elitserien, skriver förbundet på sin hemsida.

Efter licensnämnden haft möte den 11 oktober kom de fram till beslut om att bevilja nio allsvenska klubbar elitlicens till nästkommande säsong, 2020/2021. KVBS är en av dem klubbarna tillsammans med Kalix Bandy, IFK Rättvik, Borlänge Bandy, Falu BS, Örebro SK, IF Boltic, IK Tellus och Skutskärs IF.

Samtidigt meddelas att Gripen Trollhättan BK, Lidköpings AIK, Ljusdals BK, IFK Kungälv, TB Västerås och Nässjö IF visat upp negativt eget kapital och därför kommer klubbarna fortsätta granskas.

UNIK Bandy har inte gett in underlag till licensnämnden och kommer därför fortsatt vara under granskning.

Licensnämnden kommer göra uppföljningar under hösten med föreningarna som fortsatt granskas. Beslut om elitlicens till nästkommande säsong ska tas senast den 1 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!