+ Patrik Berglund

Ålder: 31 år.

Klubb: Djurgården:

Position: Center/forward.

Senaste klubb: Buffalo (NHL).

Det är ingen överdrift att klassa det här nyförvärvet som ett av de absolut tyngsta i SHL – om inte det tyngsta – de senaste åren. Elva säsonger i NHL under bältet och han är endast 31 år gammal. Efter att ha lämnat Nordamerika var tanken inledningsvis att återvända dit. Så blev inte fallet och det tackar Djurgården för.

En redan stark forwardsensemble blev därmed ännu starkare med Berglund. Bör vara en ledande spelare i ligan men hur står han sig efter en lång tid utan ishockey?

+ Dennis Everberg

Ålder: 27 år.

Klubb: Rögle.

Position: Forward.

Senaste klubb: EV Zug (NLA).

2018 innehöll andra raka VM-guldet, OS-spel och ett NHL-försök. Everberg fick dock aldrig någon plats i Winnipeg och vände tillbaka till Europa för spel i schweiziska EV Zug. Men det blev bara en säsong i Schweiz – trots en stark sådan med hög produktion både i grundserie och i slutspel.

Everberg är bara 27 år men valde ändå att skriva på för fem år med moderklubben Rögle. Han har precis fått en dotter, har en bonusson sedan tidigare och har flyttat in med familjen i en villa utanför Båstad. Kommer att vara en nyckelspelare i ett Rögle vars satsning pekar på att laget på allvar vill göra upp om SM-guldet.

+ Patrik Zackrisson

Ålder: 32 år.

Klubb: Leksand.

Position: Center/forward.

Senaste klubb: Dynamo Moskva (KHL).

Att vara nykomling i SHL handlar allt som oftast om att helt enkelt hanka sig kvar. Leksand har i alla fall gett sig bra förutsättningar inför återkomsten. Jonas Ahnelöv från Rögle och Johan Fransson från Genève-Servette är två väldigt meriterade backar. Men frågan är om inte det viktigaste nyförvärvet finns i forwardsleden?

Patrik Zackrisson är den som ska leda nykomlingarna i offensiven. Kommer från två raka säsonger i KHL, och en säsong i Schweiz före det. Spelade OS för Sverige förra året och har gjort otaliga landskamper i Tre Kronor-tröjan.

+ Anton Rödin

Ålder: 28 år.

Klubb: Brynäs.

Position: Forward.

Senaste klubb: HC Davos (NLA).

Skador. Det har varit lite melodin för Anton Rödin sedan den senaste sejouren i Brynäs. Gjorde endast 21 matcher på två säsonger efter att ha lämnat Brynäs 2016. I HC Davos i fjol spelade han dock merparten av säsongen och stod framför allt för ett starkt slutspel med 11 poäng (sex mål och fem assist) på lika många matcher.

Kan han nå upp till samma nivå som han hade sist i SHL? Klubben och supportrarna hoppas sannerligen på det. Rödin var mer eller mindre dominant i ligan senast.

+ Victor Ejdsell

Ålder: 24 år.

Klubb: Färjestad.

Position: Center/forward.

Senaste klubb: Rockford (AHL).

Victor Ejdsells senaste sejour i SHL, då i HV71 säsongen 2017–2018, var en succé. Efter en stark säsong i Bik Karlskoga testade han SHL-vingarna och gjorde ingen besviken.

Nu, efter lite mer än en säsong i NHL-klubben Chicagos organisation och mestadels spel i farmarlaget Rockford i AHL, är 24-åringen tillbaka i svensk hockey och Färjestad. Är i Karlstad för att göra poäng och kvaliteten för det finns där.