FBC Katrineholm tog ny vinst på bortaplan

Helt jämnt i tabellen mellan de båda FBC-lagen, Katrineholm och Nyköping. Men det var FBC Katrineholm som var starkast och vann med 8–3 i Nyköping och säkrade sin fjärde raka seger.

Alwa Andersson gjorde mål och hade även en assist i segern.

Alwa Andersson gjorde mål och hade även en assist i segern.

Foto: Anders Göransson

Innebandy2019-11-07 21:11

Efter fem matcher stod både FBC Katrineholm och FBC Nyköping på nio poäng, men fördel för Katrineholm med bättre målskillnad. Katrineholm kom dessutom till matchen med tre vinster på rad medan Nyköping förlorade med 8–2 i söndags mot serietvåan Nykvarn.

Det var Katrineholm som tog grepp om matchen direkt rent resultatmässigt, 2–0 efter första perioden då Ellen Pettersson och Angelica Högberg hittat nät. I den andra utökade bortalaget och ledde med 5–1 inför sista tredjedelen efter att Tilde Schedin, Agnes Karlsson och Alwa Andersson gjort mål.

I början av tredje kom en snabb reducering från Nyköping men Angelica Högberg svarade med att göra mål direkt efter och Katrineholm kunde utöka ledningen igen då Isabella Nyström tog sig in i målprotokollet.

Halvvägs igenom perioden prickade Amanda Berglund in 8–2 och precis i slutet av matchen kunde Nyköping snygga till siffrorna lite och fastställa slutresultatet till 8–3.

– Första var lite knackig, andra och tredje tycker jag var jättebra. Vi gör en bra match, många målskyttar idag. Få misstag förutom de första fem-sju minuterna, sen var det riktigt bra hela vägen. Då har vi helkontroll och vi rinner ifrån, de kommer liksom aldrig nära. Det var en bra match av oss idag, en lagseger, säger tränaren Kent Olsson som plussar för Alwa Anderssons insats.

Segertåget fortsätter, fjärde raka segern nu.

– Segertåget vet jag inte, men fyra raka är fyra raka. Nu har vi Standard hemma i nästa, då blir det femte raka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!