Från period ett var det FBC Katrineholm som förde matchen och gjorde det första målet, genom nyförvärvet Angelica Högberg. Men innan perioden var slut fick hemmalaget två frilägen och vips så var det 2–1.

I den andra perioden fick FBC dock bättre utdelning, kvittering genom Ellen Pettersson i numerärt underläge innan Bergs tog ledningen igen, under samma utvisning. Men kort därefter nätade Högberg igen innan Amanda Berglund gav FBC ledningen, 4–3 inför sista tredjedelen.

Återigen kvitterade Bergs men Line Ceder tog tillbaka FBC-ledningen.

– Då kändes det säkert. Sen är det något konstigt skott som letar sig in. På slutet anfaller dem och kommer inte till något, men vår målvakt (Rebecka Nyman) tar bollen och drar ett utkast mittemellan och Angelica kommer fri och sätter den, det var en jättelättnad. Men målvakten gör ett grymt utkast så hon kommer fri, det var skönt, säger tränare Kent Olsson.

Kent tycker att det var en välförtjänt seger då FBC spelmässigt var det bättre laget där Bergs målvakt håller dem kvar i matchen.

Angelica Högbergs tredje mål i matchen, i sin FBC-debut, säkrade tre poäng för tredje matchen i rad, tack vare orken att kämpa i matcherna.

– Det är svårt att hålla högt bolltempo mot ett lag som backar hem i en box. Då får man kämpa, slita och jobba hårt. Till slut kämpar man ner dem, som vi gjorde mot Telge. Det är en laginsats, men sen är det några som sticker ut, som Angelica, Bella (Isabella Nyström) och Ellen.