Spänstige Max Regitnig fick spela från start och blev bäste poänggörare i VVK

Ett sömnpiller när VVK förlorade igen

Volleyboll, elitserien

Som förväntat hade VVK inte någonting att hämta mot topplaget Linköping i deras egen hemmahall. 3–0, efter 25–14, 25–20, 25–23 i seten, visar att VVK kom närmare och närmare, men inte nådde ända fram.

Därmed är det bara att skriva in den tolfte förlusten för VVK:s del i den här matchen som kan betecknas som något av ett sömnpiller. Så beskriver i alla fall VVK:s andrepassare Lukas Karlsson tillställningen.

— Det var ingen vidare match. Linköping började riktigt bra och var taggat och vann första set enkelt. Då drog de ner på tempot en aning och vann sedan utan några större problem, erkänner Lukas Karlsson.

VVK saknade förvisso några spelare, Matthias Lindberg kom inte ifrån jobbet och Chris Kalfic låg hemma sjuk. När dessa båda herrar var borta fick man kasta om lite i laguppställningen vilket gjorde att VVK hade en helt ny uppställning på vänstersidan i form av Fredrik Ljung och Mark Regitnig.

Regitnig trivdes uppenbart med att få lira sin första hela match och spelade väldigt bra i anfallet, men även i servemottagningen skötte han sig bra. När Regitnig och Ljung tog över vänstersidan fick Sam Shenton spela på högern också det en ovan plats för lätt fotskadade Shenton. Ett bra tillfälle att prova nya uppställningar tycktes det som.

Nu var det ingen som hade förväntat sig att VVK skulle rå på svenska mästarna och kanske var det så att matchen på söndag mot Lund redan satt i VVK:arnas huvud?

— Visst, det är bara att erkänna att Lundmatchen är oerhört viktig och chansen att vi ska rå på Linköping i deras egen hall är inte så stor. Det är matchen på söndag som vi vill och ska vinna, avslutade Lukas Karlsson.

Två spelare förtjänar ett extra plus den här kvällen, Max Regitnig som bäste poängplockare och centern Andreas Brinck för sina blockeringar.

I Linköping var förre VVK:aren Tomasz Mroz det stora namnet och blev bäste poänggörare ihop med Petar Turanjanin.

Läs mer om dessa ämnen

VVK