Det blir ingen nionde säsong i Åtvidaberg för förra Värmbolsmålvakten Gustav Jansson. Foto:

"Ett klubbyte är nödvändigt för att fortsätta utvecklas"

Fotboll

Nu har Gustav Jansson bestämt sig för att lämna Åtvidabergs FF. Målvakten och lagkaptenen följer inte med ned i division 1.

Han lämnade Värmbols FC och skrev på för östgötaklubben och allsvenskan. Efter tuffa 2017 när klubben också åkte ur superettan ville ÅFF föryngra – men behålla 31-åringen som en av de nyckelspelarna med mycket rutin att bygga ett nytt lag runt.

Det blir inte så.

Gustav Jansson tränade visserligen med klubben under december, men hade inte tillräcklig motivation för att skriva på och spela i division 1.

— Jag har haft en fantastisk tid i Åtvidaberg och jag har inte tänkt sluta spela fotboll. Tvärt om vill jag fortsätta att utvecklas, men för att göra det måste jag hitta en ny klubb, säger Gustav Jansson.

Ju högre upp i seriesystemet desto mer intressant. Men det är inte tillräckligt.

— Helhetsbilden ska fungera också, säger Gustav Jansson.

Det innebär jobb åt både honom (som jobbar med försäkringsförmedling i Linköping), sambon Johanna Forsberg som jobbar inom vården och en dagisplats till 14 månader gamla sonen Hamilton.

— Faller bitarna på rätt plats finns det ingenting som binder oss kvar i Linköping och familjen kan tänka sig att flytta, säger Gustav Jansson.

Han säger att han inte för dialog med någon annan klubb just nu, men en övergång kan få snabbt.

— Jag är ju inte längre bunden av något kontrakt.

Läs mer om dessa ämnen

fotboll