Den första matchen spelades om fem set, oavsett utgång. Där fick Vingåkerskillarna med sig ett 4–1 resultat, men matchen blev väldigt lång – så lång att den försenade den andra matchen som blev uppskjuten med en timme.

I den andra delen av dubbelmötet kördes det traditionella spelupplägget, där först till tre set vinner, och även där tog VVK en väldigt bekväm vinst med 3–0 i set (25-23, 25-16, 25-14).

På planen syntes flera av VVK:s nyförvärv, bland annat Tomas Mroz.

Artikelbild

Kenneth Karlsson dokumenterar den

– Väldigt nöjd med nyförvärven, men det är svårt att dra växlar på en sådan här match men det ser trevligt ut inför hösten, sa VVK:s ordförande Kenneth Karlsson.

Det fanns många debutanter i VVK:s trupp mot elitseriekollegan, däribland Tomas Mroz, Kalle Bergström, Hannes Olofsson, Albin Eriksson och Andzei Savostenok. Debutanter, som får beröm av den assisterande tränaren Lukas Karlsson.

– Alla har kommit in i gruppen väldigt bra, det såg ganska bra ut i dag. Det är klart, det finns fortfarande saker att jobba på men det känns som en bra start på säsongen att vinna sju set av åtta mot en elitseriekollega, säger han.

Och en del skillnader i spelet syns redan nu.

Artikelbild

Rätta mig om jag har fel, men har ni inte blivit betydligt mer kommunikativa med varandra på planen?

– Jo, det är skillnad. Albin, som är väldigt erfaren, kommer in och är en bra ledare. Lika så Andzei, är väldigt kommunikativ. De har hjälpt oss att lyfta en nivå på den fronten.

Artikelbild

Vet ni något mer om David Pettersson då?

– Vi är intresserade, men den är troligtvis fler klubbar med i bilden. Vi har gett ett erbjudande så vi får se helt enkelt, han tittade på matchen i dag och är kvar i byn, säger Lukas Karlsson.

Artikelbild

Jesper Ullberg.

Under lördagskvällen firade laget tillsammans med middag, men Karlsson intygar att det var hyftsat städat.

– Vi får ta det ganska lugnt ikväll. Vi har en viktig försäsongsturnering nästa vecka och nu är vi i gång på riktigt, säger han.