Skillnaden mellan divisionerna är ganska stor och det brukar ta en tid för nykomlingar att hitta in i tempot och undvika att bli straffade så här i inledningen av serien. För det var precis vad DFK Värmbol råkade ut för. I minut 13 och 15 i första halvlek gjorde DFK två individuella misstag och pang och pang så var det 0–2.

Sedan jämnade DFK ut spelet och började vårda bollen och hitta sitt eget spel. Det fortsatte man med i början av andra halvlek och det såg bra ut.

‒Men så kom det några individuella misstag i 58:e och 60:e minuten och så var vi straffade igen, suckade Thomas Lennström.

Nu erkände Lennström dock sportsligt att det knappast hade spelat någon roll för Tyresö var, om inte flera klasser, så i alla fall en klass bättre som lag.

‒De kom femma i fjol och siktar på topp 3 i år så det var et bra lag vi mötte. Men vi kommer bara att bli bättre. Till nästa match får vi med Maja Persson och Jessica Nordling och då blir vi starkare och då släpper säkert också premiärnerverna en hel del, analyserade han.

Två spelare stack ut i DFK Värmbol den här dagen och kunde gott mäta sig med Tyresös bästa spela, det var Ebba Sjögren och nyförvärvet Jackie Altschuld som från sin mittfältsposition fick mycket beröm, till och med av motståndarna. I försvarslinjen går högsta betyget till Amanda Eliasson och Maria Aronsson, samt målvakten Jessica Lennström.

Nästa match spelar DFK Värmbol hemma mot Boo FF på lördag.