VVK svarade för en helgjuten insats då laget på lördagen besegrade tabellfemman Lund på bortaplan med 3–2. Det var första femsetaren för säsongen och äntligen visade VVK prov på det där "jävlarannammat" som man efterlyst under hela säsongen då laget vann det avgörande setet med 15–10.

Matchen svängde fram och tillbaka och trots att det blev en femsetare så var det aldrig så hårt och jämnt i seten, sett till siffrorna. Lund vann första klart med 25–21, VVK det andra 18–25, sedan var Lund överlägset i tredje och tog hem det med 26–16. Men VVK kom tillbaka starkt och skaffade sig ett avgörande set genom att vinna fjärde set med klara 25–19. I avgörande set var sedan VVK starkt och gav aldrig Lund chansen att komma in i setet.

– Vi gjorde en riktigt bra match och hade kastat om en hel del i laget och det blev lyckat den här gången, berättar coachen Lukas Karlsson.

Den stora förändringen var att Andzej Savostenok bytt kant och tagit Tomasz Mroz plats som högerspiker: Det innebar i sin tur att Max Regitnig gjorde sin första match från start och det gjorde han alldeles utmärkt. Regitnig och centern Jesper Ullberg ihop med Andzej Savostenok var lagets tre bästa spelare i den här matchen.

Inför sista matchen på söndagen mot regerande svenska mästarna Hylte/Halmstad fanns det ett litet hopp om poäng om det fina spelet skulle kunna upprepas. Men det sprack ganska fort. Hylte hade seriesegern att spela för och var tvingat att vinna, därmed var det inte så konstigt att siffrorna skrevs till 3–0 efter 25–18, 25–17 och 25–10.

– Vi hade förtvivlat svårt att komma åt och döda bollarna. Hylte är helt enkelt ett bättre lag och de vinner serien av en anledning, sammanfattade Lukas Karlsson som inte ville ge någon spelare över betyg i denna den sista matchen.

Nu är det 14 dagars uppehåll sedan börjar fortsättningsserien, eller Kalle Anka-serien som Albin Bishop Eriksson skämtsamt kallade den. Då möts lag 6 till 9 i en enkel serie och VVK börjar mot Södertelge hemma.

vvk