Håkan "Vargen" Andersson tränar inget A-lag, men hans liv kretsar ändå en hel del kring fotbollen. Arkivfoto: Ronny Falck

Efter 26 år som tränare ger han sig själv chansen

Fotboll

Håkan "Vargen" Andersson, 55 år, har tagit ett sabbatsår från fotbollstränarrollen. Men helt sysslolös är han knappast, men nu har han gett sig själv chansen att förbättra sin egen fysik.

Håkan "Vargen" Andersson började träna KAIK 1991 och sedan dess, för 26 år sedan, har det gått för fullt. Förutom ett halvårs uppehåll under 2011, innan han på hösten hoppade in och hjälpte Malmköping kvar i division 4. Men efter 26 år som slavdrivare åt andra sätter han sig själv i första rummet.

— Jag har alltid gillat att röra på mig, men det har inte blivit så mycket med den varan när man står vid sidan av som fotbollstränare. Jag kan tyvärr inte springa eftersom knäna inte är bra sedan min aktiva tid. Men däremot åker jag en del mountainbike och går på gym, så nu börjar jag faktiskt känna mig i riktigt bra form, säger han.

Hur mycket fotboll blir det då?

— Det finns ju hur mycket matcher som helst att titta på i tv:n, men jag var även och såg Värmbols första match i lördags.

Hur såg det ut tycker du?

— Det var en hel del nya ansikten och Rickard Johansson har en tydlig idé om 4–2–3-1 och jag tycker nog att det var en bra start, även om motståndet inte var så bra.

Vad ska du själv göra i sommar förutom att träna själv?

— Jag kommer att hjälpa till i VFC som utbildningsansvarig för ungdomsledarna, vi kör igång nu på lördag. Sedan har KSK:s Jonas Nilsson och jag pratat om att dra igång en akademi för ambitiösa 14–15-åringar i KFV-regionen. En gång i veckan har vi tänkt köra med dem som kan tänka sig att lägga in ett extra pass i veckan.

Redan nästa vecka, under sportlovet, kommer det att köras lite extra med de ambitiösa. Det blir två pass om dagen, förmiddag och eftermiddag, måndag till fredag på konstgräset.

Vad tror du om VFC:s chanser i sommar?

— Seriesegraren går ju upp direkt och tvåan och trean får kvala så det finns bra chanser och jag hoppas att VFC kommer att vara med och slåss om de platserna, men det blir en tuff serie där de starka klubbarna kommer att rusta lite extra nu när chansen är större att gå upp, avslutar Håkan "Vargen" Andersson.

Läs mer om dessa ämnen

Värmbols FC