Triumferna innebar att Dennis Kernen, som representerar Nyköping i tävlingssamanhang, utökade sin medaljskörd i SM-sammanhang från tidigare två guld och ett silver med två medaljer av ädlaste valör.

– Allt känns toppenfint och jag är helnöjd med premiärdagen, sa Dennis Kernen på telefon efter prisutdelningen i H18-klassen.

Värmen så rådde i Luleå under första dagen av SM-veckan var inget som påverkade Dennis Kernen negativt.

– Nej, tvärtom faktiskt. Nu fick jag chansen att vädermässigt känna på vad som väntar när VM-tävlingarna inleds i Bulgarien, fortsatte Dennis Kernen.

Det första guldet på söndagen bärgade han tillsammans Karl Brodén när de hemförde K2 500 meter och förpassade klubbkamraterna William Berg och Erik Andersson till silverplatsen.

Guld nummer två kom på K1 5000 meter där katrineholmsynglingen stod i särklass. Hans segermarginal till tidigare nämnde Karl Brodén blev 20 sekunder.

– Formen är det inget fel på, men hur många lopp till som jag kommer att köra under de närmaste dagarna är ännu inte bestämt. Allt beror på hur kroppen kommer att kännas. Några halvdana insatser tänker jag inte utsätta mig utan på distanser som jag ställer upp i blir det full satsning.

I dag, måndag, är Dennis Kernen i första hand fokuserad på H 18 500 meter.

– Jag siktar mot en ny fin placering, avslutade Dennis Kernen.

Hans klubbkamrat och tillika katrineholmare, Anton Andersson, tog också plats på startlinjen under premiärdagen.

För honom handlade det om K1 500 m H22-klassen.

Anton Andersson nådde B-final och där slutade han på sjätte plats.

Katrineholmsduon Oliver Malmsten och Lukas Schollin-Borg var också i "elden" och vann brons på 500m i H16 K2 efter ett bra genomfört lopp.

Efter drygt halva loppet låg de i ledningen men orkade inte riktigt hålla farten hela vägen in i mål.