Sara Lennman kom på tiondeplats i ungdoms EM i friidrott

Dubbla personrekord gav Lennman en tiondeplats

Friidrott
annons

KSK:s Sara Lennman slog till med ett nytt personligt rekord i U23-EM finalen i kula. 15,92 meter räckte till en tiondeplats i polska Bydgoszcz

Efter att i fredags tagit sig till sin första internationella mästerskapsfinal med nytt säsongsbästa 15,47 var det en laddad Katrineholmstjej som trädde in i kulringen på Zdzislaw Krzyszkowiak Stadion. Redan i första stöten kom det ett nytt personbästa då kulan landade på 15,67 meter.

Efter att ha fått den andra stöten underkänd så satsade Lennman allt i den tredje.

— Jag gick bara in och körde. Det går inte att tänka för mycket.

Resultatet blev alldeles utmärkt. Stöten mättes till 15.92 meter och därmed raderade Lennman ut sitt nysatta personliga rekord utomhus och var även en knapp decimeter över sitt inomhusrekord. Hade stöten varit 15 cm längre så hade Lennman varit bland de åtta bästa som fått stöta de tre sista omgångarna.

— Jag är jättenöjd. Det känns stort att slå till med personligt rekord i en mästerskapsfinal.

Lennman fick även glädjas åt att se sin landslagskamrat Fanny Roos vinna guld med en stöt på 18,14 meter. Roos hade de fem längsta stötarna i tävlingen.

— Under själva tävlingen kör vi våra egna race men när det är den andras tur att stöta så hejar man ju på varandra.

Nästa tävling för Lennman blir junior SM i Gävle på Gunder Hägg stadion. Där slipper KSK:aren möta Roos som skall tävla i VM i London.

— Går allt som det ska så kan jag ta guld.

Efter det kommer senior-SM i Helsingborg där hon har som målsättning att komma bland de tre bästa för att kvala in till finnkampen på Stockholms Stadion första helgen i september.

— Jag vill komma över 16 meter under hösten. Jag känner att jag har längre stötar än det här i mig, avslutar hon innan hon skall vidare på banketten som avslutade mästerskapet.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

KSKSara Lennman, friidrottFriidrott
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka