14-åriga Vingåkersbon Douglas Goldén var den enda tävlande från Katrineholms friidrott (KSK) under Kumla stadslopp. 2,5 kilometer skulle avverkas på snabbast möjliga tid och efter en bra start, där han tog ledningen och höll den med en 20-meterslucka till tvåan bakom, trappades spänningen upp efter en kilometer när dåvarande tvåan och fjolårssegraren Hugo Öhrn kom i kapp för att sedan dra förbi. Resterande del av loppet låg han före med hundra stabila meter, men Douglas Goldén var inte missnöjd med att springa över mållinjen som tvåa. Han tog nämligen personbästa på distansen, med tiden 9.30. Detta innebär en medelhastighet på 15,79 kilometer i timmen.

– Jag känner mig jättenöjd, men mitt mål i år att att komma under nio minuter, sa Douglas Goldén efteråt.

Från Sköldinge IF sprang August Siverskog in på en elfteplats i P11-klassen, också på distansen 2,5 kilometer med tiden 13.25 och medelhastigheten 11,18 kilometer i timmen.

Klubbkompisen och mamman Marie Sandberg, som även tävlar för Julita Triathlon och Katrineholms simsällskap i olika sammanhang, sprang det längsta loppet för damer, Maximilen. Där fick hon, precis som 2016, en tredjeplats på tiden 39.19, som är ungefär en minut långsammare än hennes personbästa på 10-kilometersdistansen. Nu ska det sägas att hon var tillbaka på banan till hösten 2017 efter en graviditet. Hennes medeltempo blev 15,25 kilometer i timmen.