– Fyra av de fem målen i första halvlek bjöd vi på, de var rena misstag. Ett riktigt mål gjorde dem. Men de är definitivt ett bättre lag, konstaterar DFK:s tränare Roger Anrog efter matchen.

Därför tycker han att 6–0 är lite missvisande. Samtidigt har han svårt att argumentera för att DFK skulle ha varit det bättre laget;

– Stundtals spelade vi riktigt bra fotboll, speciellt i andra halvlek där vi bara släpper in ett mål. Men vi räcker inte riktigt till, säger Anrog.

Och det räckte inte med att Lisa Moberg, Anna Lindström och Sandra Lifvakt inte kunde spela. Under matchen skadade sig Maria Aronsson, Tilde Gustafsson och Amanda Eliasson var fortfarande sjuk.

– Vi har inte råd med skador eller sjukdom. Vi är tolv ordinarie spelare och så har vi duktiga 02-or som hoppar in. Men det räcker inte i division 1, trots att tjejerna verkligen kämpar.

Nu har Roger Anrog släppt tanken om att klamra sig kvar i division 1.

– Det är riktigt svårt nu och jag vet inte hur det ska gå till. Men jag tror att det kan vara bra för oss att spela i tvåan. De talanger vi har ska köra i högre divisioner och våra yngre behöver ha en miljö där de kan växa som spelare.

Inför de fyra kommande omgångarna har han och laget inte gett upp, dock.

– Livet är så här. Man kan inte lägga sig ned och dö. Vi kör på under de kommande matcherna.

Han riktar extra beröm till Nina Hultman, Marlyn Campa, Ida Norström och Ebba Sjögren.