Där står hon tillsammans med sina vänner och släktingar i KVBS och säljer lotter, en livsnödvändighet för en liten förening som KVBS.

– Vi ligger väl någonstans kring 300 personer i snitt, förutom på annandagen då det kommer många fler. Det innebär 2 500–3 000 kronor i lottpengar rakt in i klubbkassan.

Samtidigt är det också någon lycklig människa som har tagit hem halva potten, som namnet, 50/50 antyder.

Artikelbild

Berit Wahlberg Öjdahl.

– Det var så kul på annandagen, då gick 26 700 kronor till en kille i KVBS-klacken – och det kändes som att pengarna verkligen hamnade rätt då.

Men sedan är det också några som har en oförskämd tur, berättar Berit skrattande:

– Det är bara en som vinner varje gång och Micael Eriksson på bandyförbundet – han har vunnit tre gånger den här säsongen!

Hur började du med lottförsäljningen?

– Jag halkade in på det när Hans Winberg i KSK inte kunde längre. Vi hade ju inte haft matcher på lördagarna, men 2007 blev det lördagsmatcher och då kunde inte han längre eftersom han jobbade i affär. Så på den vägen är det.

Det är rena familjesysslan eftersom maken Peter också säljer lotter och även jobbar i marknadsgruppen. Svärfar Leif Öjdahl säljer också lotter ihop med Berit och dessutom är ju sonen Fredrik i allra högsta grad aktuell, då han finns med på isen som en av de mest rutinerade i A-laget.

Fredrik är förresten född i USA 1988 då familjen bodde där under fem år, och han har dubbelt medborgarskap.

– Det var en härlig tid i vårt liv. Vi bodde i Allentown, mellan New York City och Philadelphia, vi hade bara en timme in till New York. Peter jobbade på SKF på den tiden och när han åkte till jobbet vid sju på morgonen åkte jag spelade golf och byggde upp vårt sociala liv, skrattar Berit.

Skrattet bubblar under ytan hela tiden och det märks att det är en lycklig pensionär som sitter framför mig.

– Ja, det är riktigt bra nu. Peter har ju också trappat ner, han jobbar bara sex timmar i veckan och jag är pensionär. Nu kan vi ägna oss åt det som är roligt i livet.

Till höjdpunkterna i livet hör förstås hemmamatcherna i bandy som hon aldrig missar. Men också att resa, de har nyligen varit i Sydafrika för tredje gången.

– Olle Melin, som tidigare jobbade på Föreningssparbanken i Katrineholm, har flyttat ner till Sydafrika och bor i Stellenbosch. Vi har hälsat på honom och han har guidat oss till de bästa ställena. Han visar oss guldkornen. Men min absoluta drömresa just nu är att få åka till Nya Zeeland.

Närmast på tur står en resa med golfklubben till Abu Dhabi. Golf är det andra stora intresset och det är inte så undra på med tanke på hur bra hon är. Efter en hel del övertalning får jag ur henne att hennes handicap är låga 11,8 att jämföra med maken Peter som har några tiondelar högre.

Har du idrottat när du var ung?

– Nej, aldrig som aktiv men jag har spelat volleyboll och fotboll i korpen i mixade lag. Och sedan började jag spela golf 1980. Det är en fantastisk folksport för alla. Visst finns det fortfarande en del snobbar som tror att de är något, men de är inte så många längre, tack och lov.

Har du några åtaganden i golfklubben?

– Nej, inte längre. Nu har jag nått den åldern när jag kan säga ifrån med gott samvete och bara göra det jag tycker är kul. Det är fantastiskt, avslutar Berit Wahlberg Öjdahl.